Anledningen till varför jag mår dåligt! + Midsommarafton 2015 (Fredag 19/6)!

Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie
Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie
Jag midsommarafton 2012.
 
 
På midsommar brukar vi alltid åka ut på något midsommarfirande. Förra året var vi ju i Timmele, år 2012 åkte vi till Herrtorps qvarn, år 2011 blev det Gränna, 2010 Läckö slott, 2008 var vi dock på midsommarfest hos Johan, 2007 Midsommarfirande i Forentorps ekpark / gökhem osv.
 
Lite tillbakablickar;
 
 
2013;
 
Okej, sommaren 2013 då Milo föddes, åkte vi ingen stans! Jag mådde inte alls bra pga graviditeten, så ville bara vara hemma..
 
 
2012;
 
 
 
 
 
 
 
Midsommar 2012: Skara & Herrtorps qvarn.
 
 
2011;
 
 
 
Midsommar 2011: Gränna.
 
 
2010;
 
 
 
Midsommar 2010: Läckö slott.
 
 
2008;
Midsommar 2008: Midsommarfest hos Johan på kvällen.
 
 
2007;
 
Felicia
 
 
 
Haha, det regnade lite det året.. Och efter att ha suttit & tittat på midsommarfirande en stund, såg Rickard ut såhär i röven:
 
Midsommar 2007: Midsommarfirande i Forentorps ekpark / Gökhem.
 
 
Detta året (2015), var nog enda året vi bara var hemma! {förutom året då Milo föddes då}. Som jag skrev i mitt förra inlägg, har jag inte mått så bra.. Det har hänt så himla mycket på så kort tid, vilket troligen har satt sina spår..
 
Under gymnasiet vart det bara en massa massa stress, jag klev upp 5(!) på mornarna, för att hinna fixa mig & sedan åka iväg till skolan.. Hade 17,5 MIL fram & tillbaka, och ägnade ca 5 TIMMAR(!) om dagen till att bara vänta på tåg & bussar, samt åka bort & fram.. Bussen från skolan till tågstationen gick vid 16:20, sedan gick tåget från stationen vid strax efter 17:00-tiden. I Falköping vid 18:00, och sedan ta bilen hem där i från till Odensberg där vi bodde då.. Så hemma runt halv sju VARJE DAG! Och då hade jag sjukt mycket läxor, prov osv som jag satt med hela nätterna! Sov knappt någonting under dem åren! Sedan ett HUS som skulle skötas & städas, samt massa DJUR {mängder av kaniner då Ludvig & Vanessa fick ungar, ödla, katter, marsvin och senare även en hund} PÅ det! I 5år gick jag gymnasiet.. Först 2 år på hästgymnasiet Uddetorp, sedan jobbade {APU} jag på ridskolan i Falköping 1/2 år SAMTIDIGT som jag läste Engelska på Ållebergsgymnasiet, innan jag började på Sötåsen inriktning djurskötare i 3år! Efter det började jag "skolan" igen, fast denna gång via arbetsförmedlingen. Läste inriktning handel, där vi fick ta truck-körkort, redovisa saker, intervjua folk, praktisera osv. Praktiserade på Willys ett bra tag, och fick sedan jobb av chefen där - på City Gross i Skara! {Han jobbade först som chef på Willys, men bytte sedan till chef på City Gross, och då fixade han jobb till mig där}. Som kassörska, samt att jag gick utbildningar samtidigt, för att kunna fördjupa mig inom trav & andra spel, snus & tobak {finns sjukt många olika sorter ju, haha}.. När jag gjort klart dem utbildningarna, jobbade jag mycket i deras förbutik {samtidigt som jag var kassörska}, där jag tog hand om alla fel som blivit {folk som kommer in med kvitton där det blivit fel, dem vill ha pengar tillbaka, byta varor osv} samt att jag tog hand om travet {spel på hästar}, lotter & andra spel, sålde snus & tobak, också fiket på det - där vi sålde bakelser & korv med bröd! ..
.. Seen började jag dela ut reklam! Slet som ett djur för världens sämsta lön!
Dethär ovan var vad jag delade ut på EN HELG!!! Jag satt och sorterade HELA onsdagarna & torsdagarna, och sedan delade jag ut hela fredag, lördag & söndag! Tjänade 1000kr(!) i MÅNADEN på ett distrikt!!! Jag slet tills jag höll på att svimma av utmattning, SAMTIDIGT som jag hade ett STÄDJOBB PÅ det!!
 
Bodde i ett litet torp, där inomhustermometern visade 8 grader!! Och möss sprang över golven!
 
Jag mådde så fruktansvärt dåligt under denna tid.. Jag var gravid med Milo, samtidigt som man gick runt i jacka, termobyxor & vantar inomhus, för att försöka hålla värmen! Den enda värmekällan vi hade, var en liten ved-spis i köket, där jag slängde in en liten pinne {mer gick inte in} var 10:e minut dygnet runt!! Resterande rum var is-kalla.. Vi hade inget dricksvatten i kranarna {det vattnet som kom, var helt brunt/rött}! Utan hämtade vatten i små dunkar när vi var i stan.. Vi hade inte ens en riktig toalett, utan ett "utedass" inomhus, som vi själva fick tömma en gång i veckan!! Jag kommer ihåg vintern 2012/2013, då dasset gick sönder Gravid som jag var, behövde jag pissa ett X antal gånger på natten.. Så det vart ju bara att springa, det fortaste man kunde med magen - ut i snön och minusgraderna - mitt i natten - för att sätta sig 
Jag hade på detta - en helvetes graviditet - full med smärta & oro! Sedan den sjukt jobbiga förlossningen på det - som gjorde att jag fick förlossningsdepression.. Tiden efter var hemsk - jag hade svårt att gå, svårt att sitta, klippet gick upp, såret blev infekterat, jag fick åka till akuten pga sjuka smärtor i magen - som visade sig vara magsår osv. När jag väl började komma tillbaka, blev jag gravid igen.. Mådde dåligt även under denna graviditet, SAMTIDIGT som Rickard fick diagnosen utmattningsyndrom & depression.. Långvarig stress är inte att leka med.. Han blev sjukskriven på heltid i ett helt år då han inte orkade någonting(!). Och båda fasade över den väntade förlossningen..
Sedan tiden efter den, med två små skrikande ungar, där den äldsta vart 1 år & 9 månader.. Har även flyttat tre gånger under denna period! Såfort man har börjat komma iordning någonstans, har det vart dags att riva ner hela sitt hem igen - och börja om på ruta ett..
 
Ja, det har varit riktigt tufft stundtals.. Men NU ÄNTLIGEN börjar allting vända, sakta men säkert..
Dock händer det att man faller igen, men jag gör verkligen allt för att försöka ta mig upp igen!
 
 
Okej, jag skulle skriva om midsommarafton 2015(!), men råkade visst komma in på något heelt annat(!), hahaha. Anledningen till att jag kom in på detta ovan, var för att jag hade en sådan jobbig dag, under midsommarhelgen! Jag orkade inte åka ut på något firande, jag orkade inte fixa & klä mig..
 
Det hela slutade med att vi bara var hemma! Mina föräldrar + syster kom hit. Vi {dem} lagade mat, också åt vi mumsig midsommarmat i alla fall!
 
 
 
Milton bytte midsommar-outfit minst 2 gånger, då han bajsade ner sig På bilden ovan har han på sig en av favoriterna från Newbie
 
 
Efter maten, lekte Milo & Felicia med varandra.
 
 
Mamma & pappa satt på våran altan och myste.. Och såg då samtidigt till Milton lite, så att jag & Rickard fick lite "egentid"! Det existerar verkligen inte när man har 2 småbarn! Så detta var GULD värt!

Rickard valde att meka med sin bil , och jag passade på att fota en massa kläder i storlek 56 - som Milton vuxit ur, och la ut dem på annons på Facebook köp/sälj barnkläder Underbart att ha fått ut det!
Blev dock någon paus då och då, för att fika, amma osv.
 
Midsommarfika. Mammas jordgubbstårta, melon & jordgubbar
 
 
Detta kanske låter som en väldigt tråkig midsommarafton! Men sanningen är, att detta var sjukt behövligt! Jag hinner inte fota, väga, sätta pris och lägga ut kläder på annons när jag är hemma med barnen! Detta ger mig ångest, då jag vill bli av med allt försmått som bara tar en massa plats, samt få in lite extra semesterpengar!
 
Men nu fick jag ut en massa kläder på annons! Så nej, jag är supernöjd(!), trots att vi inte åkte ut på något firande!
Mamma/ mommo
2015-07-06 @ 23:06:25

Men då borde du fått in lite pengar till semester istället för att köpa mer kläder. Puss

Mamma
2015-07-06 @ 23:07:48

Grymt fina och roliga kort. Hade förträngt massor av det. :)
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Zandras Nya Dagbok

Namn: Zandra. Ålder: 28. Bor i ett hus på landet, med min Rickard 30 år {blev tillsammans februari 2003} och våra söner Milo 3 år {född 9 juli 2013} & Milton 1,5 år {född 13 april 2015}. Intressen: inredning, barnkläder, shopping, resor & utflykter, djur, matlagning m.m. Jag är utbildad djurvårdare, men är just nu mammaledig. Jag blir så glad när du lämnar en kommentar, och svarar på alla jag får! Jag gör gärna länk-byten, och ni får gärna tipsa mig om tävlingar. Varmt välkomna och hoppas ni stannar! <3 KONTAKT: zandra_svantesson@hotmail.com

RSS 2.0