Inlägg: Bilder från midsommarafton (Fredag 21/6)!

I slutet av graviditeten hann jag aldrig publicera klart alla skrivna dagboksinlägg, innan Milo kom.. Så jag tänkte att jag laddar dem nu, då jag gärna vill ha med dem i min blogg, så man kan se tillbaka på dem och minnas :)
 
Pappa, älsklingen och lillasyster fixar en midsommarstång! :)
 
 
Jag är sämst, och glömmer ta kort på midsommarstången när den är färdig och står upp! :( Har endast detta kort på den, då den är halvfärdig!
 
 
Älsklingen är så duktig! Han kan göra midsommarstänger och fläta midsommarkransar till håret! <3
Jag som ÄR tjej, kan det inte! :(
Det får bli min "läxa" till nästa år, att lära mig o göra midsommarkransar! ;) <3
 
 
Vi åt midsommarmat i våran trädgård, mums!
 
 
Mammas jordgubbstårta i efterrätt.
Mamma fick en fnitter-attack precis när kortet togs, haha.
 
 
 
Pappa & syster kastade lite frisbee.
 
 
Vi fick hjälp med att rensa uteplatsen, Tack! Så nu är allt ogräs borta från grusplätten + rabatten rensad {så gott det gick} och buskarna klippta :)
 
 
Våran vita fina buske vid uteplatsen.
 
 
A flower in my garden <3
 
 
Another flower in my garden.
 
 
Little sister swing in my Dream garden <3

Inlägg: Onsdag 19/6! + MVC (Torsdag 20/6)!

I slutet av graviditeten hann jag aldrig publicera klart alla skrivna dagboksinlägg, innan Milo kom.. Så jag tänkte att jag laddar dem nu, då jag gärna vill ha med dem i min blogg, så man kan se tillbaka på dem vid nästa graviditet osv ;)

 

Onsdag 19/6:

 

Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie

Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie
Bjuder på en gammal bild på mig & älsklingen. Kärlek på Valborg! <3
 
 
Mått dåligt hela dagen.. Magen har varit stenhård {alltså konstant} + gjort ont i övre delen av magen! Trött, hängig, frusen och allmän feberkänsla {utan feber tror jag, har ju ingen termometer, gah} {Dock kan jag tillägga att i publicerandets stund den 19/10, så har vi införskaffat termometer ;) Både en klassisk som man tar i rumpan {som vi fick utav Rickards mamma, tack!}, och en som man tar i örat, från 0 månader {köpte den sist vi var i Ullared, för 399kr eller något sådant!}}.
 
I stort sett bara legat hela dagen :( Förutom en massa telefonsamtal {tidsbokning på MVC- order av förlossningen.. Gick inte att nå dem, då deras telefonkö var full- så man skulle återkomma nästliggande vardag, suck! Fick ringa vårdcentralen för att kolla om dem kunde skicka mig vidare.. Men likadant där- kö! Så fick knappa in mitt telefonnummer också skulle dem ringa upp. En evighets väntan! När jag väl pratat med dem, skulle hon skicka iväg ett meddelande till MVC, och be någon därifrån ringa upp mig under dagen.. Ännu en evighets väntan på ett X antal timmar, men slutligen ringde min barnmorska upp strax efter 16:00! {började ringa kl 9 denna dag, suck!}}.. I morgon är det dags att mäta blodtrycket på MVC igen..
 

 

Torsdag 20/6:

 

Eftersom våran bil är på lagning, kunde vi inte göra som vanligt vid MVC-besök.. Hade tid 13:30, men som tur var slutade älsklingen redan 13:45 idag, pga att det är midsommar imorgon! :D Så han behövde "endast" ta ca 55 minuter ledigt! 12:50 åkte han hem från jobbet, hämtade upp mig ca 13:10, också åkte vi in till stan igen! Älsklingen släppte bara av mig på MVC idag, för han var tvungen att uträtta några ärenden medans!

 
 
Fick börja med att gå och lägga mig på britsen.. Efter en stunds avkoppling mätte hon blodtrycket 120/80, såhär bra har du aldrig haft innan utbrister hon :D
 

- Kan du resa dig sakta sakta upp..

 

Jag sätter mig försiktigt upp och vi mäter blodtrycket igen.. Men VIPS så är undertrycketuppe på 90 igen! :S

 

Hon ville därför ringa förlossningen ännu en gång för att rådfråga med dem..

Har en tid på måndag igen {torsdag idag}, men hon visste inte om dem ville vänta "så länge", eller om jag skulle komma in redan under helgen igen..

Så hon skulle ringa dem senare {hon hade ett möte nu}, och sen ringa upp mig om det var så att dem ville att jag skulle komma in tidigare! Annars skulle jag åka in direkt om jag blev sämre, samt återkomma på måndagen för ny mätning!

 

Blev upphämtad utav älsklingen efter en liten stunds väntan i skuggan <3 Så åkte vi till Willys för att handla lite! :) Blev midsommar-mat, gottit till helgen + lite andra nödvändigheter :)

 

Väl hemma hos oss blev det middag- grillad kyckling {färdigköpt} + potatissallad till, mums! Satt ute i det fina vädret och åt <3 Skönt med riktig mat + sällskap utav finaste så tidigt på dagen {15:00}! :)

 

Efter maten blev det faktiskt bara avkoppling! :o <3 Satt bakom mitt paraply och läste en tidning {Gravid} + solade benen samtidigt^^ Älsklingen klippte gräset, hehe.

Men efter bara en kort stund blev det alldeles för varmt för min smak {graviditeten}, så då gick vi in! Fikade + vilade i soffan bara.. Mår ju fortfarande inte speciellt bra, så tillät mig faktiskt detta!

 

Lite senare på kvällen vid 19:30 tog vi en mysig kvällspromenad tillsammans {+ Lucifer såklart}!! <3 :D

Var en sådan fin sommar-kväll !! <3 Solen sken, men samtidigt var det precis lagom "svalt", med tanke på klockan. Man varken frös eller svettades, utan allting var bara helt perfekt! <3

 

 
Kunde bara inte gå in efteråt, utan la mig på en filt ute med massa kuddar, och bara låg där och njöt + dagdrömde i nästan 2 timmar, haha. Vid 21:30 gick jag in och trodde då att älsklingen sov som en stock för länge sedan.. Men han var vaken! :D {satt & kollade på tv:n}. Blev att vi poppade lite popcorn och kikade lite på Bergs talkshow eller vad det nu heter :D Mys! <3 Vid 22:30 var det jag som sa, nu går vi och lägger oss, jag är såå trött! ;) haha.

 
Utsikten från våran tvättstuga.

Inlägg: MVC, Förlossningen & Maxi i Skövde (Tisdag 18/6)!

I slutet av graviditeten hann jag aldrig publicera klart alla skrivna dagboksinlägg, innan Milo kom.. Så jag tänkte att jag laddar dem nu, då jag gärna vill ha med dem i min blogg, så man kan se tillbaka på dem vid nästa graviditet osv ;)
 
Den hemlige riddaren? ;)
 
 
Idag vart det dags för rutin-kontroll på MVC igen. 15:00 skulle vi vara där, och denhär gången skulle vi även gå igenom hur vi önskar våran förlossning m.m.
 
Jag åkte med älsklingen in till stan på morgonen 06:15 och åkte sedan hem igen med bilen. Kom inte i säng fören 00:00 igår {blir alltid så när jag ska upp tidigt dagen efter x( }, så vart sjukt trött! Ändå gick jag inte och la mig igen när jag kom hem! :)
Åt frukost, bloggade medans, valde klädersminkade mig + fixade håret osv.
 
 
Dagens outfit:
 
Plommon-färgad tunika med 3/4 ärm. NY, {fått av Jonna}.
Svart jättelångt fodral-linne under.
Svarta tights.
 
 
 
Earcuff, NY {fått av Sofia}.
 
 
Vid 13:00 sen åkte jag faktiskt in till mamma och syster.. Kände att jag behövde komma ut lite..
Väl där gick vi till fåraberget och hade picknick :) Mys!
Låg på en stor filt i skuggan och kopplade av. Till matsäck hade vi tagit med oss tunnbröd med "Emil"-skinka, fanta, vindruvor, Marabou chokladkaka och lite godis :)
 
Picknick på Fåraberget med mamma & syster.
 
 
Strax innan tre åkte jag och hämtade upp älsklingen på jobbet, för att åka vidare till MVC!
 
 
Proverna:
 
Mitt blodtryck hade höjts.. Låg på 150/90.
Ingen äggvita i urinen. Dock hade jag socker i urinen(?).
Och sedan vart det dags för blodprov på lab igen!
 
Klar 16:40 och då skulle jag och älsklingen åka och handla.. Men så ringer min barnmorska upp igen och säger att hon ringt och pratat med förlossningen angående mitt höga blodtryck.. Och dem hade velat att vi skulle åka till Skövde med en gång + packa väskan vid eventuell övernattning!!
 
Saken var ju bara den, att vi ej hade tillgång till någon bil, då vi skulle lämna in våran på lagning, idag! + att det är körförbud på den fram till att problemet är fixat!
Så det slutade med att svärmor fick åka in till stan och hämta upp oss, sedan hem till dem igen där hon gick av, också fick vi låna hennes bil till Skövde! Men först en snabb sväng hem till oss för att rasta hunden, packa lite och så.
 
Medans vi väntade på henne tog vi btw en kort promenad till Lidl, där vi köpte lite fika {en banan & en mellanmåls-yoghurt med choklad-kulor i}, som vi satt på gräset utanför och mumsade på^^ <3
 
Vääl i Skövde sen fick jag ligga med CTG först, som alltid. Dem mätte blodtrycket igen + klämde lite på magen..
Så ville dem ta lite prover i armväcket igen, andra gången för idag, tur man inte är så känslig! ;p
 
Fick ligga på rummet och vänta på provsvaren i ca 1,5 timma, suck! Älsklingen somnade till och med i fåtöljen, haha. Slutligen kom läkaren in vid 21:00 och sa att vi fick åka hem, men att jag ska tillbaka för kontroll av blodtrycket i övermorgon igen {på MVC}, och sedan mäta trycket där ca 2 gånger i veckan, så det absolut inte stiger ännu mer!
...
Blev en snabb sväng till Maxi, innan hemfärd :D Hade med mig några kuponger som ändå skulle lösas ut, så då passade jag på att göra det där samtidigt :) Det var på blöjor {Libero}, som vi fick med i gratisboxarna från babyproffsen & apoteksgruppen! :)
Blev ett litet paket {säljs ej i stor-pack} på 28st blöjor, storlek 2-5 kilo.
Ordinarie pris: 39,90kr. Med våran kupong på 25kr, betalade vi 25kr :)
{Kupongen gällde endast på detta lilla paket och den storleken!}.
 
 
Sen hade vi även en kupong som gällde på storlek nr 2, alltså 3-6 kilo. Den kupongen var på 50kr, och då kunde man antingen välja ett litet paket eller ett stort.. Vi räknade på det, och man tjänade på att köpa det stora paketet! Speciellt med kupong(!), då du, för ett paket- på hela 88st blöjor, ordinarie pris 108kr, endast betalade ca 50kr med kupong! :)
 
 
Blev en lång dag, då vi inte vart hemma hos svärföräldrarna igen fören 21:30! Dock hann jag & älsklingen med en snabb sväng i driven på McDonalds, för lite kvällskäk innan ;) Fick en hel meny {McFeast & CO + fanta}, som försvann på typ 10 sekunder, haha, mums!
Hans mamma körde hem oss, innan hon åkte hem till sig igen, och vi dök i säng helt slut! ;p Natti natti!

Zandras Nya Dagbok

Namn: Zandra. Ålder: 28. Bor i ett hus på landet, med min Rickard 30 år {blev tillsammans februari 2003} och våra söner Milo 3 år {född 9 juli 2013} & Milton 1,5 år {född 13 april 2015}. Intressen: inredning, barnkläder, shopping, resor & utflykter, djur, matlagning m.m. Jag är utbildad djurvårdare, men är just nu mammaledig. Jag blir så glad när du lämnar en kommentar, och svarar på alla jag får! Jag gör gärna länk-byten, och ni får gärna tipsa mig om tävlingar. Varmt välkomna och hoppas ni stannar! <3 KONTAKT: zandra_svantesson@hotmail.com

RSS 2.0