Morsdag!

 
 
Till MIN Älskade Mamma:
 
 
Jag har inte silver och inte guld, inget du kan få.
Det jag äger ligger blottat från din syn...
 
 

Lördag 16/5!

Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie
Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie
Året innan Milo kom.
 
 
{Observera att detta är skrivet den 16:e maj 2015(!), saker har tyvärr förändrats nu, vilket jag återkommer till i nästa inlägg}.
 
 
Godkväll Lördag!
 
Nu äntligen somnade Milton {22:30}! Puh! Tror det är lilla magen som krånglar och gör ont, för idag har han verkligen vart vaken hela dagen och gnällt! Han är ju som sagt lite speciell, för bebisar brukar ju (som jag skrivit innan, jag vet) vilja vara vakna sent på kvällarna/nätterna.. Men Milton är i stället vaken och superpigg hela dagarna {brukar vakna till och vilja gå upp vid 9 på morgonen}, för att sedan somna som en stock vid 21:00-22:30! På dagen vill han även amma så gott som hela tiden {en gång i timmen är inte ovanligt}. För att sedan så gott som skippa nattmålen! Tror han ammade max 3 gånger i natt?! Annars sov han i sin lilla säng.
 
 
Borde väl vara tacksam över att han har denna dygnsrytm {självklart kan den ändras!! Men det är sådan han har varit sedan han föddes - tills nu då han är exakt 1 månad}. Dock är det ganska frustrerande att inte få någonting gjort på dagarna - för att han bara gnäller och vill bli ammad eller buren på hela tiden {bärsele/vagn duger inte för herren, så mina armar pulserar verkligen av smärta! Lika så nacke/axlar & rygg tar stryk något enormt! Men så fort man lägger ner honom så skriker han sig röd/blå - om han inte genast får komma upp i famnen igen} ! Också har man ju Milo att ta hand om också! Men jag ska som sagt inte klaga(!) - vill inte byta bort mitt liv eller min familj för något i världen!
 
 
Jag och Milton har förresten varit själva hemma sedan 17:00. Då Rickard & Milo åkte iväg på bilträff i Skara, och kom hem för en liten stund sedan {22:15}. Trodde Milo skulle vara supertrött och somna i bilen, men han var klarvaken och hur glad som helst när dem kom hem strax innan halv elva på kvällen! Han hade verkligen haft jättekul med humöret konstant på topp, trots massa regn, när dem kollade på bilarna som gasade & sladdade omkring! Killar alltså! Hehe.
 
Jag och Milton har ägnat oss åt att göra iordning ovanpå köksskåpen! Plockade ner precis allt, våt torkade, la undan det som inte skall vara där och gjorde fint! Var dock inte det lättaste, då Lilleman vart extremt gnällig under hela tiden..
 
Tidigare under dagen var Rickard ute och grejade med bilen.. Då tog han med sig Milton, så han fick sova ute - bredvid i vagnen. 
Otroligt skönt, för då fick jag & Milo lite ensamtid! Dock var vi tvungna att ägna den åt att vika in mängder med torr tvätt, men ändå! hehe.
 
------------------------------------------------------------------------
 
Under dagarna jag inte bloggat, har jag bland annat fixat lite i tv-rummet. Vid dethär laget vet ni att jag gillar att tända mysbelysning i bland annat fönstren på kvällarna.
I tv-rummet har vi 2st hängande fönsterlampor. Dock lyser dem endast upp "ena halvan av rummet" eller vad man ska säga.. Och andra halvan - där soffan osv står, blev som en mörk, dyster hörna på något vis..
 
Så sist vi var på IKEA {i Jönköping}, köpte jag en ljusslinga dit! Och nu har jag då alltså fått upp den!
 
Har satt upp en ljusslinga längs med dvd-hyllan i glas.
 
 
Även planschen med texten: Happiness is not a destination, it's a way of life är ny!
 
 
Vi har en expedithylla som tv-bänk. Tidigare har alla facken tyvärr vart tomma, eftersom en viss liten person rev ut precis allt som var där - hela tiden! Dock tycker jag det ser så otroligt tråkigt ut med bara en massa tomma hyllor! Så i veckan tog jag äntligen tag i det! Köpte upp svarta förvaringsboxar på ÖB att ha dit. Kanske inte så jättesnyggt, eftersom dem egentligen inte passar dit.. Men då dem endast kostade 10kr styck, fick det liksom duga! Och det är ju mycket snyggare än bara helt tomt!
 
Självklart fick inte dem heller stå kvar där! Han drog ut dem hela tiden, vände dem upp och ner - och använde dem som pall att kliva på - för att nå saker högre upp! Så tillslut fick jag nog, och gjorde som jag brukar göra - tejpa fast dem med tjock-tejp! Haha. Dem sitter som klister, och har nu fått stå kvar sådär pedantiskt {i skrivandes stund} i över en månad! 
 
Även fotona ovanför tv-bänken fick jag upp i veckan!  
 
 
 
Babysittern som står nedanför har fått en plats också! Innan stod den lite över allt och tog plats/var i vägen. Men så kom jag på denhär platsen:
 
Man behövde inte ens fälla ihop den för att den skulle få plats! Perfekt!

 
Milton ser väldigt förvånad ut
 
 
Milo är inne i en period då han härmar precis allt och alla! Så även bebisen..
 
 
Milo satt i soffan och tittade på barnprogrammen medans jag var i köket. När jag gick in för att titta till honom hittade jag honom såhär {i Miltons babysitter}:
 
 
 

Bildbomb nr 4!

Jag fortsätter att rensa & sortera bland bilderna på datan! Mellan den vanliga uppdateringen! Så här kommer ännu lite gamla blandade bilder som jag inte visat här på bloggen tidigare.

 
 
Onsdag 24/9-2014:
 
Jag & Kajsa, innan vi for mot Jönköping, för att lämna henne hos sin nya familj!
(Ursäkta kortet! Osminkad & oborstat hår   ).
 
 
Har nog inte nämnt det här på bloggen, men i höstas (20 oktober närmare bestämt), tog jag det stora beslutet - att sälja Kajsa!
 
Hon var verkligen världens snällaste ödla! Och grön leguan är fortfarande mitt absoluta favoritdjur!
Jag la ner en massa tid på henne, varje dag! Det skulle dagligen hackas en mängd olika grönsaker och frukter i små små bitar, hon skulle ha vitaminer & mineraler, nytt färskt vatten, nytt fräscht badvatten, och luftfuktigheten skulle konstant hållas hög! Detta gjorde jag genom att flera gånger om dagen gå omkring med en blom-spruta, och spraya vatten i hela terrariet! (Observera att terrariet var stort)!
 
Här är en gammal bild på mig, då jag sitter i terrariet, när vi precis byggt klart det åt henne (i Odensberg).
(Bara glasrutorna som fattas där + all inredning då förstås).
 
 
Eftersom leguaner inte är något tamt djur, måste man hålla på mycket med dem, så att dem vänjer sig vid en. Hon måste även badas (i badkar), terrariet ska städas (vilket är en hel dags arbete, med skrubbning, "sanering", putsning av rutor) osv.
Leguaner kan normalt bära på sjukdomen salmonella i sin tarmflora, vilket man också bör ha i åtanken. Så man måste vara väldigt noga med hygienen efter att ha vidrört henne/hennes saker.
 
Ja, det är mer jobb än vad man tror! Och jag lägger mer än gärna ner den tiden på henne!
Vilket dock gav mig ångest tillslut...
För då tiden inte finns där, måste man prioritera - varken man vill eller inte! Och sedan vi fick barn, har det liksom vart - hon eller barnen eller hunden eller hemmet eller ... ! Och självklart vart det i första hand barnen osv.. Vilket tillslut gjorde att jag fick ångest över att jag inte kunde lägga ner den tiden jag ville (och hon behöver) på henne!
 
Och det var DET som gjorde att jag tog det stora beslutet!
 
Hennes nya ägare kunde inte vara bättre!! Dem har haft grön leguan större delen av deras liv (så dem vet vad dem ger sig in på), dem lägger ner en massa massa tid på henne varje dag, dem skickar ofta kort till mig och håller mig uppdaterad om hur hon mår och vad som händer! Hon får gå omkring helt lös större delen av tiden, och har sin favvo-plats längst upp i deras sons våningssäng, haha
 
Här är det senaste kortet som hennes nya ägare skickade på henne Hon ligger och sover på sin favvo-plats - längst upp i sonens våningssängen
 
 
Det känns såå himla bra att jag tog detta beslut!!! En massa stress & ångest, samt en stor tung sten har släppt från mina axlar! Och i stället har jag fått lite mer tid - men framförallt mer sömn (då det oftast var den jag skippade, för att hinna med henne). Jag kunde liksom aldrig bara gå och lägga mig när jag var trött, utan det vart alltid - jag måste bara fixa allt hos Kajsa först innan jag lägger mig... (För på dagen hade jag ju fullt upp med allt annat).. 
 

 
Måndag 6/10-2014. Milo snart 1år & 3 månader. Gungar gapskrattandes på sin lilla gunghäst!
 

 
Julgransplundring på Borås djurpark (Söndag 14/12-2014):
 
Idag vart det julgransplundring på Borås djurpark! 
 
Vi tittade på när tigrarna fick sina paket (med godsaker i). 
(Även elefanterna med flera fick, men dem "missade" vi).
 
 
Denna lilla föddes samma dag som vi var där
 
 
Eftersom det var vinter, var många av djuren inomhus.
 
 
 
En orangutang kom fram till rutan när jag stod där.
- Kom, sa han Haha
 
 
Rickard & Milo. Och framför dem går mamma, pappa & Felicia.
 
 
 
En av gibbonaporna sträckte ut sin lilla hand mot min! Tänk om man kunde ta bort glaset emellan..
 

 
 
Lördag 29/11-2014:
 
 
Gravid med Lillebror {tror jag var gravid i vecka 22 här}.
 

 
15/12-2014:
 
Finaste! (Milo & pappa R sussar så gott på soffan).
 

 
 
Tisdag 10/6-2014;
 
En dag i somras när vi var ute på våran gård, såg vi en fågel som var skadad Den måste ha varit det, eftersom den inte flög iväg när vi närmade oss. Vi rörde honom inte, utan tittade bara.
 
 
Jag & Milo intill pippin. Milo 11 månader.
 

 
 
Tisdag 10/2-2015;
 
Milo & Nova står och kikar på traktorn som jobbar utanför {Observera Milos ko-pyjamas, haha}.
Milo 1år & 7 månader.
 

 
 
Onsdag 4/2-2015;
 
Vinter och massa snö! Milo är ute och leker.

Zandras Nya Dagbok

Namn: Zandra. Ålder: 28. Bor i ett hus på landet, med min Rickard 30 år {blev tillsammans februari 2003} och våra söner Milo 3 år {född 9 juli 2013} & Milton 1,5 år {född 13 april 2015}. Intressen: inredning, barnkläder, shopping, resor & utflykter, djur, matlagning m.m. Jag är utbildad djurvårdare, men är just nu mammaledig. Jag blir så glad när du lämnar en kommentar, och svarar på alla jag får! Jag gör gärna länk-byten, och ni får gärna tipsa mig om tävlingar. Varmt välkomna och hoppas ni stannar! <3 KONTAKT: zandra_svantesson@hotmail.com

RSS 2.0