Måndag 7/12!

Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie
Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie Oldie
Bjuder på ett litet morgon-leende från Milton, taget Fredag 31/7-2015 {alltså 3 månader & 2 veckor gammal}.
 
 
Ny vecka - med nya tag!
 
Dagen började redan 04:20! Rickard har ju börjat åka buss till jobbet nu, och då lämnar han hemmet redan 05:20. Han börjar egentligen 06:50 på mornarna, men är framme nästan 1 timma tidigare, pga att det inte går några andra bussar. Inte så kul! Hur som helst, så vaknar alltid barnen utav hans väckarklocka, och utav att han går upp! Såå då är det bara för mig att kliva upp också..
 
Så fort han åkt, gick jag och tömde askan, och tände i vedspisen. Bytte till torr blöja på barnen och gav Milton välling. Så fort han ätit upp sin frukost, är det dags för min & Milos.
 
Igårkväll stod jag och diskade en massa.. Så hade jag ställt det på spisen, för att det skulle självtorka under natten. Så nu när jag skulle ställa in det, och lyfter på en av kastrullerna, så sitter det en MUS där!! Swisch sa det, så sprang den rakt över ren-disken och bakom kylskåpet..! Vem vet vilken utav den diskade disken hen har varit och snokat i?! Vill inte riskera att äta ur något som en mus med massa baciller sprungit i/kissat i.. Så bara att diska om allt! 
 
Bra start på morgonen liksom!
Skulle i alla fall börja med att sätta igång en tvättmaskin. Wiii! Ingen kunde vara gladare än jag - för att kunna tvätta! Haha. Vi har nämligen varit utan tvättmaskin i ca 2 månader!! Men nu ÄNTLIGEN satte Rickard in den i helgen! Så ni kan ju tänka er tvätthögarna.. Vi pratar alltså 2 fulla RUM {ett i vårat gamla hus & ett här}, som är fulla från golv till tak! Och eftersom vi har bebis, som både bajsar & kräks ner sina kläder, så har tyvärr endel kläder till och med hunnit mögla.. Är ju bara att slänga, men nu har jag i alla fall tvättmaskin igen!
 
 
Dock var det ju inte bara att sätta igång en maskin snabbt, fort, enkelt.. Utan först och främst hittade jag inte tvättmedel & sköljmedel någonstans bland flyttsakerna! Tänkte - bara dem inte står kvar i gamla huset!! {Vi har fortfarande saker kvar där}. Men efter ett tag hittade jag dem äntligen!! Men då är ju i stort sett all smuts-tvätt kvar i gamla huset i stället!! Här hade vi typ gardiner osv { = inte prio ett kanske, när man intre har några strumpor/underkläder, kläder till barnen & sig själv, samt några handdukar att torka sig med när man har duschat}! Men men, inget att göra åt, bara att tvätta det som gick i alla fall.. 

Anledningen till att vi inte tagit med oss smutstvätten hit, är ju för att vi ändå inte har haft någon tvättmaskin(!), så då har vi prioriterat andra saker i stället..

 

Och som inte nog med det, har vi typ inga el-uttag!! Finns inget i badrummet, inget i rummet utanför badrummet, {finns 2 i vardagsrummet, men där sitter typ allt - tv, dvd, bredband, telefon, fönsterlampor, micro, vattenkokare... {ja, vi har micro osv i vardagsrummet, för vi har inte ett enda el-uttag i köket!!}, så i vardagsrummet fanns ingen mer plats. Sen finns det ett i sovrummet, och ett i killarnas rum, men det är ju på övervåningen! Och ett sista bakom hyllan i "mys-rummet" {rummet bortanför vardagsrummet}. Så DEN fick jag ta! Fick leta reda på och dra hela TRE förlängnings-kablar mellan tvättmaskinen, genom rummet utanför badrummet, genom vardagsrummet, och slutligen fram till uttaget i "mys-rummet"! Och tror ni att barnen kan låta bli sladden som ligger tvärs över alla golv eller?!

 

Tvättmaskinen tvättade upp en maskin efter många om & men i alla fall, så då hängde jag upp den på tork & satte igång en till

 

Så vart det dags att fylla diskmaskinen.. Går tydligen inte att både tvätta & diska samtidigt, så fick fylla maskinen med smuts-disk, och sedan köra i gång den först innan vi gick och la oss på kvällen Där räckte det med endast 2 förlängnings-kablar över golven, då köket ligger närmare än badrummet

 
Tiden bara rinner iväg när varenda liten sak ska ta sådan tid att göra(!), samtidigt som man har barnen som ska matas, bytas blöja på, underhållas osv. Så hade redan blivit dags att börja med middagen..
 
Hade planerat in Fiskburgare! Så fram med matberedaren, diska ur den, och sedan sätta igång
Jag använde mig utav ICA Basic:s Alaska Pollock, då den är sjukt mycket billigare än all övrig fisk! Ändå smakar den precis som vilken fisk som helst enligt mig!
 
 
 
 
 
Gjorde även pommes strips till, och egen hemmagjord dressing {av crème fraiche, bostongurka, gräslök, senap, salt & vitpeppar}. Kanske inte låter så gott, men det är verkligen MUMS!
 
 
Hamburgerbröd, sallad, rödlök, tomat & dressingen serverades till.
 
 
Allting tog sådan tid, då båda ungarna var rastlösa & gnälliga! Också blev det en massa avbrott, för att någon hade bajsat ner sig, en annan skulle ha mat, också vart det dags för en tupplur för minstingen också mitt upp i allt.. Så pappan i huset hann till och med komma hem, tills det var klart {han kommer vid strax efter 17:00}! Haha. {Annars brukar alltid jag & Milo äta mitt på dagen, också är det typ dags för mellis bara när pappa kommer}. Men nu fick vi äta tillsammans allihopa!
 
 
 
Såg ut att vara godkänt i alla fall
 
 
Efter middagen gick Rickard & Milo ut en stund. Dem skulle hämta lite ved och så, också passade dem på att åka lite traktor {leksak} också! Jag & Milton stannade inne i värmen, och passade på att dammsuga + torka golven i badrummet, medans Storebror ändå var ute! La på  nya mattan också {bilder kommer}, så nu är det helt rent & fräscht där!

Gjorde i ordning oss för kvällen, så gick jag upp och la Milo, medans min stora älskling åkte iväg till Rasmus. Han tänkte lämna av den stora lila mattan vi har {som bara tar en massa massa plats, då den inte används (vill ju ha vitt)}. Samt vardagsrumsbordet som vi valde bort. {Vi har fått ett nytt glas-bord utav Rickards föräldrar som vi har nu i stället}. Också fyllde han på mer dricks-vatten.
Såå skönt att ha blivit av med dem 2 stora sakerna nu! Dem tog ju upp hur mycket plats som helst!!
 
När Milo äntligen somnat, hoppade jag in i duschen. Gud vad skönt, kände mig bara såå himla ofräsch!! Har inte kunnat duscha på några dagar.. Jag går omkring i Rickards t-shirts {för alla mina toppar & linnen är i tvätt, - och vi har ju som skrivet inte haft någon tvättmaskin}, byxorna har jag haft hela veckan, också morgonrock på det, då tröjorna är på samma ställe som alla andra kläder.. {i tvätt}.
 
Efter duschen vart klockan rätt mycket, så blev bara att kasta i sig lite kvällsmat, sätta igång diskmaskinen {så den kunde jobba under natten}, och hänga upp andra maskinen med tvätt på tork. Sängen 23:15.
Hoppas ni också hade en bra start på nya veckan! :)
 

 
 
Inlägg:
 
Haha, hittade några bilder från i somras, då Milo sysselsatte sig med att prova mössor! Vem vet, han kanske frös?
 
Milo 1år & 1 månad. {Taget måndag 10/8-2015}.

Zandras Nya Dagbok

Namn: Zandra. Ålder: 28. Bor i ett hus på landet, med min Rickard 30 år {blev tillsammans februari 2003} och våra söner Milo 3 år {född 9 juli 2013} & Milton 1,5 år {född 13 april 2015}. Intressen: inredning, barnkläder, shopping, resor & utflykter, djur, matlagning m.m. Jag är utbildad djurvårdare, men är just nu mammaledig. Jag blir så glad när du lämnar en kommentar, och svarar på alla jag får! Jag gör gärna länk-byten, och ni får gärna tipsa mig om tävlingar. Varmt välkomna och hoppas ni stannar! <3 KONTAKT: [email protected]

RSS 2.0