Onsdag 8/4!

Sådär, nu ska jag försöka ta tag i bloggen igen då. Vill ju blogga i NU-tid! Nu när äntligen Lillebror har kommit till oss också! Så man kan gå tillbaka och minnas när barnen blivit äldre osv. Enda problemet är ju egentligen bara tiden.. Men jag ska verkligen försöka klämma in en liten vilostund någon gång under dagen i alla fall!
*Hoppas verkligen med hela mitt hjärta att jag klarar dethär nu!
Har ju försökt så många gånger, men aldrig riktigt lyckats! Också ångrar man det en massa sen efteråt! Men ska verkligen försöka som sagt..
Dock kommer här ett lite äldre inlägg i alla fall Då jag skrev på detta inlägg - dagen innan lilla Milton kom till världen, men hann aldrig publicera det Det är alltså dagbok över Onsdagen den 8/4, samt några inlägg från senaste veckorna lite här och var

 
Onsdag 8/4:
 
På söndag den 12/4 är Lillebror beräknad! Men ingen bebis ännu.. Milo kom till världen 10 dagar innan BF, så han var snabbare ut än lillbrorsan!
 
Jag mår i alla fall jättebra just nu (antar att jag inte mått lika bra om älsklingen inte vart sjukskriven och hemma). Nu har man sällskap och vi håller på o röjjer, rensar ur och fixar för fullt här hemma!
Blir även små utflykter titt som tätt!
 
 
Förra söndagen (29/3) tex åkte vi på klädbytardag i Tvärred! Hittade så galet mycket fint!! Det vart påsavis med Newbie-kläder (och andra märken givetvis) till båda pojkarna! Massa sommarkläder till båda. Lite kläder till mig m.m. m.m. som fick följa med hem! (Kort dyker upp allt eftersom).
 
 
 
tisdagen sen blev det en shoppingdag på IKEA/Jönköping! Blev en massa massa nytt till hemmet, nu när vi håller på och gör iordning här! Fler köksskåp (förvaring ovanför kyl & frys), barstol (till mitt nya databord - som är ganska högt - för att jag ska få ha min dator i fred framöver). Ny stor matta till altanen, samt nya stolsdynor till stolarna där och vaxduk till bordet. Massa nya blommor till hemmet En jättefin nattlampa till Milo, 15 stycken förvaringsboxar (till Lillebrors rum, lekrummet, garderoberna osv), Rickard köpte lego för över tusen kronor, ljus-slingor & fönsterlampor, filtar till bebis m.m. m.m. Ja, blev en hel del som sagt! (Samma här: Kort dyker upp lite allt eftersom vi får iordning).
 
 
 
Hur som helst, över till dagen (onsdag 8/4)! 
Efter alla morgonrutiner, lunch/middag osv, vart det dags att ta tag i dagen.
 
På kvällarna när det börjar bli mörkt ute, går ju jag (som skrivet innan) alltid runt i hela huset och tänder i alla fönster - samt all övrig mys-belysning.
 
Dock vart jag så trött på våran hall nere.. Vi har en hallbyrå där, men den var mörk, samt full av massa småsaker (nycklar, papper osv). Så idag tog jag tag i och städade rent där, och gjorde sedan fint med en bordslampa på byrån! Har släckt ner i hallen och tänt den varje kväll nu, och är så galet nöjd! Blev verkligen jättebra!
 
Tyvärr har vi världens minsta hall (och därmed även världens smalaste hallbyrå). Dock är den hög i stället, med en massa lådor, så funkar väl ändå.. Finns liksom inte så mycket annat man kan göra åt saken, än att göra det bästa utav situationen  Hur som helst, den "nya" lampan lyser upp de stora mäktiga ljusstakarna jättefint på kvällen nu! Och det är inte alls lika mörkt och tråkigt ute i hallen!  
 
 
 
Medans jag gjorde iordning i hallen, var Rickard utanför och snickrade, och Milo satt och lekte med sina traktorer i sandlådan Så ytterdörren stod på vid gavel. Dock var den inte längre vit i solljuset - utan brun! (Lucifers favoritplats var intill ytterdörren. Så ni kan ju tänka er hur den såg ut, efter regniga/leriga dagar, så har han kommit in - skakat sig så det skvätt bruna prickar precis över hela hallen, och sedan lagt sig blöt & lerig intill våran nya vita dörr). Så när vädret ändå var någorlunda varmt, åkte medlet fram och skrubbhandskarna på Och dörren ser nu ut som ny igen!
 
Tidigare under dagen hade Rickard dammsugit köket, hallen + tv-rummet, så då passade jag på att våttorka golven också medans dem ändå var ute
 
 
När dem sedan kom in igen, hade Rickard satt upp staket (med rymningssäkert nätrunt hela våran tomt på framsidan! Så nu kan Milo vara ute och leka lite själv (men under uppsikt ändå såklart!), utan att man behöver springa efter honom hela tiden!
 
På bilden kan ni se en liten bit av staketet. Kortet är taget på våran ena altan - från våran ytterdörr.
 
 
Även lekplatsen är snart klar!
Rickard har nämligen byggt en jättestor lekplatsmed gungor, klätterställning, rutschkana (som vi dock inte fått upp än, men den är pågång), sandlåda osv!
 
Här kan ni se andra änden av staketet Även lekplatsen är med Den är dock, som skrivet, inte klar ännu! Ska bli en klätterställning med kojja upptill. Sedan ska en rutschkana gå från toppen och ner. Sandlådan var inte heller klar här ännu, men den kan ni se på korten nedan
 
 
Här är ett kort från när Felicia (och resten av min familj) var här Lördagen den 18/4 
Då hade båda gungorna kommit upp, samt att sandlådan var klar
 
 
 
Bättre bild på sandlådan (taget en vanlig hemmadag). Milo älskar att leka med sina grävskopor, traktorer och lastmaskiner i sandlådan Han kan verkligen sitta där och leka hur länge som helst!
 
 
Fikade tillsammans, mys! Och sedan gick jag och Milo upp på övervåningen en stund, så Rickard fick sitta nere själv och spela tv-spel i lugn och ro.
 
 
Passade på att fixa ännu en blomma i sovrummet! Innan hade vi endast en i fönstret, vilket jag hatade - kändes så himla tomt! (Kan ju - som skrivet tidigare - inte bara ställa dit en blomma, eftersom vi har så låga fönsterbrädor, att Milo når allt som står där)! Och råkar man titta bort i 2 sekunder så ligger väl blomman helt av på golvet, tillsammans med en massa jord och skärvor från den trasiga krukan! = Jag orkar inte! 
Så därför gör jag så kallade "upphöjningar" (utav tex videofodral) som jag sedan sätter fast på fönsterbrädan (med hjälp av massa tjock-tejp), och sedan sätter man även fast krukan på upphöjningen (för att vara på den säkra sidan)! Så nu äntligen tog jag alltså tag i och fixade en upphöjning till ännu en blomma i sovrumsfönstret. Och jag är såå nöjd med resultatet!
 
Vart den vänstra blomman som jag fixade ikväll. Innan hade vi endast den till höger = jättetomt och tråkigt!
 
 
Känner att jag har hunnit med en massa saker "senaste veckan"
Har bland annat:
 
*Äntligen fixat klart fönstret i stora hallen uppe. Gardiner + ljusslingor med stjärnor. Den nya fönsterlampan + duken fixade jag veckan innan det. Blev så otroligt fint på övervåningen på kvällen nu
 
 
Blomman i fönstret är en klätterväxt. Så den har fått en egen ljusslinga i mitten att klättra uppför!
De vita tunna transparanta spets-gardinerna, hjälper till att släppa in en massa ljus i hallen.
Ljusslingan med stjärnor har jag fått i julklapp utav Rickards mamma Älskar den!
Den vita fönsterlampan är ny. Den köpte jag på Rusta i Skövde sist vi var där.
Duken som jag lagt på, blev nerdragen hela tiden (lika så fönsterlampan). Tillslut blev jag så himla less på det - så jag tejpade fast skiten på byrån, haha (Därför duken ligger så perfekt).
Resten av sakerna runt om (lagerhyllan till vänster med skor i tex ska flyttas snarast)! (Den hamnade där lite provisoriskt när vi tömde min walk in closet - och gjorde om det till Miltons rum).
 
 
 
*Köpt (på IKEA) och fixat iordning 2 nya blommor till köksfönstret. Fick bli i plast, då våra två andra - äkta - som stod där innan, blev förstörda! Den ena tuggade katten sönder, och den andra vissnade pga att den blivit avbruten lite här och var! Men dessa nya håller sig alltid fina, kräver ingen skötsel, vissnar inte om dem råkar gå sönder på några ställen, och bäst av allt - katten tuggar inte på dem!
 
Vårat köksfönster. Det var så många fingeravtryck på rutan (från en viss liten person), att jag var tvungen att klistra dit en stjärna på bilden, haha. Fönsterlamporna gillar jag inte alls (mamma & pappas gamla) Men de är bättre än inget! Har lixom inga andra just nu, och inte heller hittat några jag vill ha i butik. Och huvudsaken är ju ändå att man kan tända i fönstret, och att det lyser fint utifrån!
På vänstersidan ser ni två gardinlängder! Den ena är mörkläggande. Den drar jag för när jag tex sitter med datorn vid köksbordet (ser inte skärmen pga solen annars).
Fönsterbrädan (som var nymålad när vi flyttade hit för 1,5 år sedan) är nu helt fläckig av skavmärken! Får måla om dem om vi skulle flytta här i från bara, eller när barnen blivit lite äldre.
 
 
*Satt upp ljusslingan runt badrumsfönstret!
Vi har ett ganska stort fönster i vårat badrum (Men det är ju kanske inte så smart, att ha en fönsterlampa med el-kontakt i ett blött badrum). Vilket gjorde att det vart så fruktansvärt trist där, när alla andra fönster på övervåningen lös så fint på kvällskvisten, utom badrummet då - som vart helt mörkt! Ville ha det lite mysigare där.. Så hittade jag en ljusslinga på IKEA sist vi var där, som gick på batteri! Och nu har jag då äntligen fått upp den, och det blev såå obeskrivligt fint/mysigt!!
 
 
Hissgardinerna köpte jag för länge sedan på Pingstkyrkans second hand, för en 20:a typ.
Blomman som står i mitten av fönstret, fick följa med hem från IKEA sist vi var där.
Papperna som hänger på väggen ska jag göra tavlor av.  
 
 
Såå mycket finare och mysigare i verkligheten!
 
 
*Fixat en blomma i tv-rummet.
Sedan vi möblerade om där (när vi köpte nya soffan), har fönsterbrädan och soffans ryggstöd varit i samma nivå. Vilket i sin tur har gjort fönsterbrädan till Milos favoritplats! Han sitter där och tittar på tv, leker med sina traktorer, vinkar hej/hejdå till pappa och alla som hälsat på osv. Så vi har inte kunnat ha några saker där, alls! Jag trivs verkligen inte i ett rum utan blommor - i alla fall i fönstren! Så sist vi var på Gekås/Ullared, köpte jag en stor plastblomma (för att de tål lite stryk utav barn - vilket inte äkta blommor gör) dit. Som jag nu har gjort en upphöjning till (utav cd-skivor som jag sedan slagit in i presentpapper) och satt fast på fönsterbrädan! Självklart når han blomman trots upphöjningen - eftersom han fortfarande kan komma upp där! MEN - upphöjningen sitter som berget på fönsterbrädan! Lika så sitter krukan fast på toppen av den, och bladen är extra säkrade utav mig - så dem inte ens lossnar om man drar i dem).
 
Fönstret i tv-rummet. Gardinerna är strukna, men det är sådant tyg - att dem ska se skrynkliga ut! (Bilden är tagen i mörkret - vilket inte gjorde varken gardinerna eller övriga rummet rättvisa - då det ser mycket finare ut i verkligheten)! Men här ser ni blomman jag skrev om i alla fall Hela rummet blev genast mycket fräschare, och sedan gillar jag då upphöjningen gör så att blomman även syns lite utifrån 
.. Nu har Milo fått vänja sig vid att inte vara på den sidan som blomman står på! Så snart tar jag nästa steg - och fixar en blomma även på andra sidan! Haha.
 
 
*Tagit tag i och tvättat upp + strukit och hängt upp Milos nya gardiner
Ville även ha en blomma där inne, för att få mer liv i rummet! Dock är det ju samma där - låga fönsterbrädor, så Milo till och med når att titta ut genom fönstret (utan att behöva ställa sig på något). Så jag fixade iordning en upphöjning (utav videobandsfodral), som jag sedan slog in i presentpapper med stjärnor på (köpte det för att ha till inredning, sist vi var i Borås). Ovanpå den tejpade jag fast en plastblomma (plast tål ju som sagt lite mer hårda tag än äkta blommor).
Så nu sitter det som berget, och jag blev supernöjd!
 
Vi har precis möblerat om i Milos rum (för att få in nya sängen). Så är ganska rörigt där inne just nu, men kort kommer då allt är klart. Här ser ni i alla fall dem nya gardinerna (som jag köpte på klädbytardagen i Fristad för 30kr! - Kostar typ 300:- i butik om jag inte missminner mig). Samt blomman när den är på plats.
Den blå tavlan med en uggla på, är en "doptavla" eller vad man nu kallar det, där Milos namn, födelsedag, längd & vikt då han föddes osv står med! Den vann jag i en tävling! Tavlan under med Blixten Mcqueen är också ny! Den köpte Rickard till honom när vi var på klädbytardagen i Tvärred (för endast 10kr)!
 
 
*Satt upp Milos nya nattlampa.
 
Milo hade ingen sänglampa eller nattlampa på sitt rum. Och när vi skulle lägga honom och släckt lampan - vart det helt becksvart! Så sist vi var på IKEA, köpte jag en sådan blå lampa som ni kan se på bilden ovan (bild lånad från ikea.se) för 79,50kr. Det är ett stort klot som ger i från sig ett svagt, mysigt, blått sken Blev verkligen supermysigt i hans rum när den kom upp! (Kort kommer).
 
 
*Fixat en leksaksspis intill lekrummet.
 
 
*Rensat ur och slängt en massa på vinden i stora hallen uppe + i skafferiet i köket (har ett såntdär stort som man går in i, så samlas lätt mer saker än bara mat där inne tyvärr).
 
 
*Byggt en trapp-spaljé! Har velat ha ett sådant ända sedan vi flyttade hit, då vårat trappräcke(?) var så lågt. Var rädd för att Milo skulle klättra över o ramla ner och slå halvt ihjäl sig! Och sedan stod busungen jämt och kastade ner saker för trappen - då han tyckte det var kul när det "studsade"! Men nu har vi som sagt fått upp en spaljé (med tyg nedtill), så att han varken kan ramla ner eller kasta ut saker! (Kort kommer).
 
 
Sedan måste jag ju bara skriva... Mitt stora hjärta är en såndär kille som verkligen är bästprecis allting han gör! - även fast han aldrig gjort det innan! Han lagar mat som en kock, han snickrar och skapar så det blir bättre än det som säljs i butik! Han städar och tar hand om bebisar/barn, som om han vore mamman själv! Och nu i måndags fick han äran att blondera utväxten i mitt hår! Och han fixade det som om han aldrig hade gjort annat!! Nya Bobby (kändis-frisör) kanske? Själv satt jag bara och njöt(!) - jag menar, det är ju inte varje dag han står i typ 2 timmar och bara pillar i mitt hår lixom 
 
 
Jaja, klockan 20:00 nattade jag Milo, och sedan blev det en stunds avkoppling med lite kvällsfika framför datan
Sängen 23:30, God natt! :)

Förlossningsberättelse Milton!

Alltså, jag vet inte hur jag ska börja.. Allting känns så himla overkligt!!
 
(Började på förlossningsberättelsen dagen efter han kom till världen, men publicerar den inte fören nu, därför texten kan vara lite rörig).
 
Så i skrivandets stund (är det alltså tisdag den 14/4).
 
Igår (måndag 13/4) satt jag här - gravid - och bloggade, som vilken dag som helst! 
Och idag (tisdag 14/4), alltså dagen efter, sitter jag här igen, på samma plats, men denna gång som 2-barns mamma!!!  
 
Det enda som skiljde måndagen lite från alla andra dagar, var att jag klockan 04:00 vaknade av en svag mensvärk längst ner i magen. Det gjorde absolut inte ont, men just det tecknet, gjorde att jag visste - att nu var det nära i alla fall!
 
Det kom och gick ganska oregelbundet under dagen.. Ibland var det 5 minuter emellan, och ibland var det upp till en halvtimma. Men som sagt gjorde det inte ont, vilket gjorde att jag ändå tvekade på att det skulle bli förlossning inom det närmsta.
 
Klockan 14:15 hade vi tid på MVC. Gjorde dem vanliga kontrollerna, men denna gång var mitt blodtryck högre än vanligt (140/90), och när hon skulle mäta SF-måttet frågade hon om jag hade värkar - för min mage var hård. När jag då sa att jag hade börjat få "mensvärk", sa hon - att hon trodde - att det blev bebis ikväll eller i natt!
 
Efter MVC åkte vi hem till min mamma & syster en sväng. Jag hade fortfarande endast lite mensvärk ungefär en gång i halvtimman, så trodde ju verkligen att det bara var falsk alarm, och att han lurades lite som vanligt Dock så tjatade både Rickard och mamma på mig, att det kanske var bäst att Milo stannade kvar hos dem ändå, ifall vi skulle få åka in på kvällen.
 
Så vid 17:00 åkte vi hemåt, endast jag & mitt stora hjärta, och Milo stannade kvar hos mormor, morfar & Felicia
 
Tog oss lite fika och satte oss i soffan framför tv:n när vi kom hem. Han väl sitta en kvart eller något, så fick jag en värk. Dessa var lite starkare än mensvärk, och jag var glad för att det förhoppningsvis skulle komma igång nu!
 
Nästa värk kom efter ca 10 minuter, och när jag haft ca fyra stycken sådana på raken (som jag vart tvungen att andas mig igenom), tyckte Rickard det var dags att åka till sjukhuset! (Hans största rädsla är att bebisen ska födas i bilen, och att han måste vara den som tar emot barnet när det kommer). Jag försökte lugnt förklara för honom - att en förlossning tar tid(!), och från det att man kommit in till sjukhuset, kan det dröja typ 1/2 dygn innan bebisen är ute!
 
Han ville ändå att jag skulle ringa till förlossningen och rådfråga i alla fall, så jag gjorde det - enbart för att lugna honom typ 
 
- Sa att jag tror att det har börjat i alla fall, för nu har jag haft ca 4-6 värkar (med 10 minuters mellanrum och som hållt i sig ca 30 sekunder). Men de var ju mycket riktigt fortfarande för glesa och för svaga för att hon tyckte att vi skulle behöva åka in också. Så hennes råd var att ta två Alvedon och lägga mig i ett bad, för att se om det avstannade (då var det bara förvärkar), men om de fortsatte så var det troligen förlossningen som hade börjat! 
 
Jag gick ner och berättade för Rickard vad hon hade sagt, och gick sedan ut i köket för att göra iordning en Alvedon.. Hann dock inte lägga i brustabletterna i glaset förens jag fick en rätt så rejäl värk, så satte mig på huk och andades igenom den. Sen ställde jag mig upp för att lägga i dem i glaset ännu en gång - men då fick jag en värk till.! Jag bara - det var hemskt vad tätt det kom nu då! Och då reste sig Rickard bara upp från soffan och sa - skit i alvedonen nu åker vi till sjukhuset! Haha.
 
 
Egentligen ville jag först inte åka (en av mina största "rädslor" var att bli hemskickad igen, för att man inte var tillräckligt öppen). Och eftersom jag pratat med barnmorskan för 3 minuter sedan, och hon sagt att jag skulle lägga mig i badet och verkligen låta alvedonen värka innan jag kände efter igen.. Så tyckte jag mest det var jobbigt att "typ lägga på luren, och sedan ringa upp med en gång igen och bara - ursäkta men jag struntar i vad du sagt och åker nu ändå".
Men då sa Rickard att han ringer, för han ville verkligen åka nu!
 
Efter ännu en värk (och denna gången "rejäl") direkt efter dem med alvedonen, kände jag att det kanske var bäst ändå, för nu hade jag ju fått 3st starka på typ 5 minuter
 
 
 
Jag lyssnar väldigt sällan på musik.. Men är det någon artist som verkligen gått rakt in i hjärtat (alltså nu menar jag hans musik - inte för att han ser bra ut eller något sådant), så är det jojken Jon-Henrik Fjällgren!
(Han kom bland annat 2:a i melodifestivalen i år). Hans låtar är verkligen lugnande och avkopplande! I bakgrunden på de flesta låtar hör man "moder natur", och skickas flera tusen år tillbaka i tiden! Speciellt en låt får en att tänka på att vi faktiskt gjort detta (fött barn) i alla tider!
 
Så på med cd-skivan på högsta volym (och jag skojar inte när jag säger att rutorna vibrerade), haha. MEN jag var lugn som en filbunke hela tiden(!), och när det började bli jobbigt - fokuserade jag bara på musiken - vilket inte var så svårt eftersom den överröstade mig totalt - och jag fick kraft och kunde hämta andetag ända nere från tårna! Och när värken var slut, var jag så avkopplad och lugn, att jag nästan somnade sekundrarna som var emellan! Rickard var till och med tvungen att fråga om jag fortfarande levde, haha. (Kan ju tillägga att Rickards största rädsla var nära att bli verklighet, då jag hade öppnat mig helt (10cm) under bilfärden!! Och lyckats pressa ut bebis huvud så att det stack fram när vi kom till förlossningen (och detta utan någon "extremt svår" smärta!) Jag menar, jag hade ju ingen som helst bedövning(!) - inte ens lustgas!!
 
Så kan med handen på hjärtat säga - att det var musiken som hjälpte mig att hålla mig lugn och ta mig igenom värkarna utan någon smärta så (det var mer mest obehagligt vilken enorm kraft som faktiskt passerade genom kroppen!!
 
 
Kom fram till förlossningen 20:15. Och så fort jag tagit mig ur bilen (hade lite svårt att ta mig ut), och började gå, kunde jag i lugn takt, själv gå in till avdelningen (antagligen var detta pausen mellan dem vanliga värkarna och krystvärkarna)!
 
(När jag fick Milo kände jag inga pauser alls, antagligen för att jag var så spänd - då var det bara SMÄRTA SMÄRTA SMÄRTA hela tiden)!
 
 
Vi mötte upp en barnmorska, och då jag såg och gick "helt normalt", så trodde väl hon att det knappt börjat.. Så hon bad oss sätta oss i väntrummet, haha. Dock var hon ganska snabbt tillbaka som tur var, och då frågade hon om jag ville gå själv bort till kontrollrummet - eller om jag ville ha rullstol. Jag tänkte först säga att jag kunde gå själv, men sen sa jag
- Jag kan ta en rullstol, för det gör ganska ont nu!
 
Kände mig dock jättedum när jag satt där, och tänkte hela tiden - bara jag inte öppnat mig tillräckligt mycket och vi blir hemskickade, haha. Jag menar, jag jämförde precis allt med Milos förlossning, och var beredd på en nära döden upplevelse! Och jag var ju faktiskt inte död ännu, och medvetandet hade jag kvar det också - så då kunde det ju inte ha hänt så mycket hehe. (Måste tillägga att Milos förlossning var HEMSK(!) Jag börjar fundera på om han låg konstigt med huvudet eller något, eftersom jag hade såå OBESKRIVLIGT ont (trots massa bedövning) att jag typ tappade medvetandet, märkte inte ens när han kom ut(!), såg ingen moderkaka eller när pappa fick klippa navelsträngen - för jag var så borta(!), fick inte upp honom på bröstet, hyperventilerade i över 30 minuter efter han kommit ut, och hade sedan smärtor av det enorma klippet i över 1/2 ÅR efteråt, hamnade i förlossningsdepression osv osv)!!
 
 
 
Kommer i alla fall in på undersökningsrummet, och barnmorskan vi får - var hon jag tidigare pratat med i telefonen
Hon trodde nog att det inte hänt så mycket, och bara
- Då får du hoppa upp på britsen så ska vi titta hur mycket du har öppnat dig :)
 
Dock får jag min första krystvärk ca 1 minut efter att vi kommit in på rummet! (Alltså hann hon presentera sig och säga att jag skulle hoppa upp på britsen. Men när jag skulle resa mig från rullstolen fick jag ett sådant enormt tryck nedåt, att jag bara tog tag i Rickards arm, föll ner halvvägs på huk och la av världens vrål, haha). Försökte sätta mig på sängen - men det gick bara inte för då kom det ett sådant tryck till(!) - och POFF sa det bara så började det rinna ett vattenfall mellan mina ben! ( = vattnet gick pga bebisens tryck nedåt).
 
DÅ blev det fart på barnmorskan, och hon lämnade datan för att hjälpa till att lyfta upp mig i sängen, och slita av mig mina blöta byxor och trosor
 
- Jamen herre gud bebisen är ju här "skriker hon", och barnmorskor börjar komma inspringandes från alla håll och kanter med sladdar och CTG-apparater osv, haha. Alla höll på och fipplade, snubblade och tappade saker, haha, men tillslut så gav dem upp och bara
- Äsch vi får strunta i det, och nästa gång du får en värk tar du i - för han är snart ute!
 
Här ifrån var det dock en HEMSK smärta (men fortfarande så annorlunda! Jag var vid medvetandet, det fanns TRE stycken barnmorskor i rummet - så jag kände mig inte övergiven & lämnad som sist(!), dem berättade för mig vad dem gjorde & vad som hände, sa till när det var dags att krysta, dem hjälpte mig att andas osv osv!!! Och detta gjorde att jag inte hamnade i sådan panik som jag fick sist!! Det var en helt annan upplevelse!! Denna gång hade jag ont för att jag födde ett barn!!). Man tror dock att man både ska bajsa ut en vattenmelon - samtidigt som man går av på mitten!(Detta kände jag inte ens under Milos förlossning!).
 
Dock var jag jätterädd för att ta i, så även fast huvudet stack ut från slidmynningen, tog det ca 5-6 krystvärkar(?) innan jag verkligen vågade ta i och trycka ut honom
 
När han väl kom ut fick jag direkt upp honom på bröstet, han tittade på mig, och mitt hjärta verkligen smälte! All smärta bara försvann!! Jag var sååå lycklig, bara grät och grät, och sa om och om igen
 
- JAG KLARADE DET! JAG KLARADE DET! JAG KLARADE DET! Haha.
 
Han var såå fin!! Kände som sagt ingen smärta alls, bara LYCKA LYCKA LYCKA, alltså det var heelt ofattbart!!!
 
Inte som under Milos förlossning då jag bara skrek och hyperventilerade, skrek och hyperventilerade! Och TIO MINUTER EFTER att han var ute vaknade jag till och skrek frågande om han inte var ute snart?!
- Jo, han kom för 10 minuter sedan svarade hon då!
 
Nej, detta var en helt annan upplevelse!!
 
Jag fick 2 "bristningar". En vid ena blygläppen som dem inte gjorde något åt - utan det fick självläka, och sedan en lite större - som vart tvunget att sys (med 3 stygn tror jag det var). Men då fick jag lustgas, så det gick bra ändå, trots att man kände hur tråden drogs igenom en, uäk! Jag låg och gosade med bebis och pratade med Rickard medans hon sydde.
Och kan nu (6 dagar efter förlossningen), säga - att denna läkning inte var NÅGONTING emot den jag fick vid Milos!!!
Alltså visst, jag är öm och det gör ont, men jag kunde sitta (med hjälp av en filt som jag gjorde en ring av på stolen dem första dagarna), jag kunde ta på mig trosorna/byxorna själv redan dagen efter, jag kunde gå (även fast det gick lite sakta), osv!
 
 
Efter Milos förlossning hyperventilerade jag under hela tiden som hon sydde igen klippet (vilket tog tid), klippet var stort/djupt, klippet var felsytt, klippet var slarvig sytt, några stygn gick upp (och de som var kvar löstes inte upp som dem skulle - utan satt kvar och skavde i månader!), klippet blev infekterat och det tog ca 2 MÅNADER innan jag hade lika svag smärta som jag har NU (6 dagar efter Miltons förlossning)!!! Jag kunde inte sitta, jag kunde inte gå, jag kunde inte ens kissa på en vanlig toalett under dessa månader - jag var helt trasig!!!
 
 
Dessa ord nedan är taget från ett inlägg i bloggen, som jag skrev den 4:e DECEMBER (Milo är född den 9 JULI), så alltså nästan ett 1/2 ÅR EFTER förlossningen:
 

"Idag den 4:e december hade vi återbesök på MVC.
Fick en ny barnmorska IGEN (då våran gamla, som vanligt, var sjuk).
Hon frågade hur förlossningen hade varit, och vi berättade..
 
Kan ju säga att hon blev riktigt upprörd och nästan arg! Hon hade själv jobbat på förlossningen + möter tjejer som gått igenom en varje dag! Men hon hade knappt hört något liknande, och sa att såhär får det inte gå till!! {Och då vart jag ändå förstföderska!}. Hon bad oss om namnet på barnmorskan vi hade haft, ringde till sjukhuset som jag förlöstes på, och skällde ut dem!!!
 
*För det första ska det finnas någon där! {När Milos huvud syntes, det vart nära, och jag trodde att jag skulle dö av smärta, lämnade barnmorskan bara rummet, och vi vart helt ensamma}!
*När jag skrek och hyperventilerade för att det gjorde såå ont och jag var rädd, skulle barnmorskan finnas där för att lugna, säga att allt såg bra ut osv. Det var deras jobb! {Jag hade ingen, och när kärringen väl kom in, sa hon bara - Nu får du sluta skrika! Också gick hon ut igen}!
*Jag var rädd för att spricka lite, {Men jag gick sönder totalt, och kommer få leva med denna smärta resten av mitt liv, om jag inte opererar om det! Sex går bara inte, gör fruktansvärt ont! :(
 
Sen vart det dags för ännu en kontroll av klippet.. Detta är också något hon gör ett ex antal gånger i veckan.. MEN, hon kom ihåg hur mitt underliv såg ut sist {1,5 månad efter förlossningen}, och hon sa att det inte var någon vacker syn, och att hon förstod att jag hade ont!!
 
Denna gång {5 månader efter förlossningenhade ju såret "läkt", MEN, det har inte läkt bra!! För det första fattade hon inte hur människan hade sytt?! Det är buckligt, tråden har gått upp i slutet, så jag har ett stort jack(!), och sen massvis utav ömma punkter som jag får jätteont av vid beröring!! Jag kan inte ha sex osv, för det gör som sagt för ont!!
- Jag skulle vilja att en av mina kollegor tittade på detta, sa hon..
Och den kollegan ville att jag skulle kontakta en gynekolog..!
Tack, MEN NEJ TACK! Jag orkar inte mer!! :'( Nu får jag f*n ha ont, för jag orkar inte sprätta upp allt {är ju klippt och sydd nästan ända ut i låret!}, och gå igenom en läkning TILL! {Kunde ju varken sitta eller gå på över 2 månader}! :'( "
(Skrivet den 4:e december, 5 månader efter Milos förlossning).


 
Och detta är taget ur ett inlägg som jag skrev Måndagen den 5 augusti (alltså en månad efter Milos förlossning):
 
"Åskan har tagit vårat internet! Så idag begav vi oss {jag, älsklingen & Milo} till Skövde, för att hämta ut nya grejjer på Telia-butiken. Klarade inte av att gå. ALLS.
Gick sakta sakta upp till Telia från parkeringen, vid Commerce. Tog en värktablett och sedan åkte vi till Elins Esplanad, där det blev en kort sväng på Maxi - för att köpa dricka till maten, hundmat och bröd {vi hade kundvagn, så ställde mig på kanten av den och åkte snål-skjuts av älsklingen- som körde, så jag slapp att gå så mycket som möjligt}.
Smärtan i underlivet {klippet som gjordes under förlossningenhar blivit värre, igen!
 
Tyckte det började gå åt rätt håll i alla fall under 2 dagar, men nu är den tillbaka som aldrig förr igen!
 
Jag blev ju klippt under förlossningen, som barnmorskan sedan sydde igen på plats. Dessa stygn skulle försvinna av sig själva efter ca 2 veckor(?). Men 2 stora stygn + en rejäl knut, sitter "fel" eller vad man ska säga, så dem ger mer smärta än nytta + att dem sitter så dumt, att kroppen antagligen inte kan lösa upp dem!
 
Om dem inte försvinner av sig själva, måste gynekologen / barnmorskan ta bort dessa, men jag vägrar att sätta mig i gynekologstolen igen, då jag har såå ONT {smärtan går inte att beskriva med ord} + att jag har fått meen för livet, tack vare dendär hårdhänta kärringen som jag fick {hade inga problem alls att sitta i gynekologstolen innan, och har gjort det såå många gånger - vid aborten, när jag opererade bort cystan, vid missfallet, och ett antal gynekologundersökningar}. Men efter den smärtan som hon gav mig i gynekologställningen vid förlossningen - genom att dra & slita sönder mig,
så reagerar kroppen nu genom att sätta sig i försvarsläge {varken jag vill eller inte}! Den skakar så hela jag hoppar, jag får ingen luft och bara hyperventilerar(!), känner inte igen mig själv, blir som ett vilt djur- bara någon tittar på det smärtsamma såret!
 
Det har varit så mycket smärta dem senaste månaderna, att min kropp inte klarar mer.. Jag orkar inte med mer komplikationer!!
 
VARFÖR ska jag råka ut för det ena efter det andra?! Kan hur som helst varken gå eller sitta igen, vaknar på nätterna av smärtan, men TÄNKER.INTE.LÄGGA.MIG.I.DEN.STOLEN.IGEN.INOM.DEN.NÄRMSTA.TIDEN! Har redan gjort det 4 gånger efter förlossningen! {1). En gång under BB-tiden, pga smärtor i livmodern + där nere efter förlossningen, 2). En gång på MVC, sen ville hon att en kollega skulle kolla på det, för hon tyckte inte det såg bra ut + att det såg inflammerat ut, 3). så då fick jag hoppa upp igen, 4). och sedan en gång på akuten i Skövde för någon vecka sedan}!
"
 
 
(Skrivet Måndagen den 5 augusti (en månad efter Milos förlossning).


 
 
Vi stannade på BB i 4:a dagar efter att Milo kommit till världen. Under de dagarna låg jag bara i sängen och kved av smärta!
 
Denna gång föddes LillPrinsen sent på kvällen, vi gick och la oss för natten så fort vi fått vårat rum. Vaknade på morgonen och jag gick och duschade och sedan gick vi bort mot frukosten. Hade några läkarbesök under dagen, och sedan åkte vi hem till vår andra son så fort allt var klart, klockan 18:00. Jag gick till bilen utan problem, jag satt i bilen utan problem, och det enda jag kände var bara LYCKA LYCKA LYCKA!!!
 
VI HAR BLIVIT 2 BARNSFÖRÄLDRAR!!!
 
 
 
Helt nykläckt! Kolla vilka pigga ögon han hade med en gång! Så fort jag fick upp honom på bröstet tittade han på mig med dem - hela tiden! Och mitt hjärta bara smälte! *KÄRLEK*
 
 
JAG KLARADE DET!!!

Påskafton / Mössebergs djurpark (Lördag 4/4) + INLÄGG: Mössebergs djurpark (Söndag 15/3-2015)!

 
Idag var det egentligen tänkt att vi skulle åka hem till mina föräldrar på påskmiddag..
Dock hade Felicia varit magsjuk under gårdagen, så blev inget med de!
 
Hade ju inte planerat någon mat här hemma, och varken jag eller älsklingen var väl särskilt sugna på att ställa oss och laga någon snabb-mat såhär på självaste Påskafton
Så slutade med att vi lyxade till det, åkte in till stan, och åt på restaurang (Wokstugan) istället
 
(Bilden är lånad från google).
 
 
Felicia var dock lite piggare idag, så vi bestämde oss för att träffas en liten stund utomhus i alla fall (förhoppningsvis smittar hon inte på avstånd i friska luften). Fick bli en sväng till Mössebergs djurpark bara, där Milo kunde få springa av sig och leka lite också
 
Mina 2 finaste i vårsolen!
 
 
1:a & 4:e bilden: Japansk silkeshöna.
Men vi kallar dem för "Pudel-hönorna", haha. För dem ser verkligen ut som små pudlar när dem går omkring där Till och med fötterna är ludna! Hade inte fått med någon rättvis bild på hur dem verkligen ser ut, därav den lånade bilden också.
2:a & 3:e bilden: Hamburger höns. Men vi kallar dem för "Dalmatin-hönorna" Tuffaste frillan har dem också!
 
 
Full fart mot lekplatsen!
 
 
 
 
Att åka linbana var kul! Här puttar mormor & moster på :)
(Tror inte min kamera mådde speciellt bra (med tanke på bildernas kvalité) fick ta en gammal, då den nya är fulladdad & nerpackad i bb-väskan).
 
 
Sen kom pappa, och då gick det ännu fortare!
 
 
Gungade vanlig gunga gjorde vi också
 
 
Väl hemma igen var klockan ganska mycket, så han väl inte med sådär jättemycket mer..
Men fick i alla fall upp den nya stoora planschen i sovrummet! Vi möblerade nämligen om där för ett tag sen, och då blev ena väggen (där bokhyllorna med alla filmer stått), så himla bar och tråkig! Så när vi var i Jönköping i tisdags (den 31/3), köpte jag en såndär jättestor plansch för 79,90:- dit, och det blev verkligen såå mycket bättre! (Bild kommer).
 
 
Fixade även i Milos säng.. Han har nämligen fått en ny säng (en växa-säng, som ser ut som en racerbil).
 
Lånad bild. Men den är exakt likadan.
 
 
Men då han inte är speciellt lugn i sängen när han ska sova/sover, dunkade han huvudet i kanterna gång på gång.. Så nu har jag fixat med spjälsängsskydd runt om hela innerkanten! Blev verkligen superbra(!), förutom att det nu ser mycket mysigare ut, slipper han få ont i huvudet varje gång han råkar dunka i! Och då han även oftast ligger med huvudet mot kanten när han sover, är det nu mera mjukt och skönt - istället för en hård vass säng-gavel
 
 
Sen vart det bara att avsluta dagen med att hoppa i duschen och göra sig fräsch!
 
Hoppas ni också har haft en bra påsk! :) 

 
Inlägg:
Mössebergs djurpark med Milo, mamma, pappa & Felicia (Söndag 15/3-2015)!
 
Jag & Milo åkte till Mössebergs djurpark med min familj, för att Rickard skulle få lite egentid från oss
 
Tänkte ta bilder med min mobil (då kameran glömdes hemma). Men tror ni inte min mobil ballar ur och dör efter ca 10 minuter där då eller?! Gaah Hade ju fått jättefina bilder annars, då Milo matade dovhjortarna, var inne hos kaninerna, klappade getterna & kossorna, gosade med kissen, lekte osv..
Men men, inget att göra åt! Hann i alla fall få något kort från när vi satt och fikade..
 
Mm, gott med festis
 
 
 
 
Efter fika och lite lek i tunnlarna dem har gjort där, hälsade vi på dovhjortarna. Dem var jättesociala för en gång skull, och kom till och med fram och åt gräs direkt ur händerna (Dock fick jag ju aldrig något kort på det, eller allt vi gjorde efteråt, pga det jag skrev ovan).
 
 

Zandras Nya Dagbok

Namn: Zandra. Ålder: 28. Bor i ett hus på landet, med min Rickard 30 år {blev tillsammans februari 2003} och våra söner Milo 3 år {född 9 juli 2013} & Milton 1,5 år {född 13 april 2015}. Intressen: inredning, barnkläder, shopping, resor & utflykter, djur, matlagning m.m. Jag är utbildad djurvårdare, men är just nu mammaledig. Jag blir så glad när du lämnar en kommentar, och svarar på alla jag får! Jag gör gärna länk-byten, och ni får gärna tipsa mig om tävlingar. Varmt välkomna och hoppas ni stannar! <3 KONTAKT: zandra_svantesson@hotmail.com

RSS 2.0