Foglossning / Rickard köpte en ny bil (Tisdag 24/3)!

Tisdag. Blev att kliva upp klockan 8, för då skulle Rickard åka till sin psykolog. Milo hade precis ätit frukost med pappa, så han fick titta lite på barnprogrammen medans jag åt min. Gjorde iordning morgonkaffe, som jag sedan drack på Milos rum, medans han lekte lite. Klädde på oss och borstade tänderna.
 
Vid 10 ringde mitt stora hjärta och sa att han var klar, men att han gärna ville åka till Skövde för att kolla på en bil..
 
Så han for dit, och jag gav Milo mellis och gick och la honom för sin middagslur. Skulle egentligen ha passat på att blogga medans han sov, men i stället vart jag jätteseg ut från hans rum (tror jag somnade till lite också), och sedan fastnade jag på mobilen, så hann knappt något på datan alls! Måste sluta vara så seg, och utnyttja tiden till max då han sover i stället! Men det är först när han sover som man verkligen kan koppla av, och då känner man i varenda kroppsdel - hur trött man verkligen är(!), också blir man helt handikappsförlamad, haha.
 
Jaja..
 
Efter hans tupplur har vi ätit middag (pasta & köttfärs - rester från gårdagen), och fixat i lekrummet (på nedervåningen - intill tv-rummet).
Jag har plockat bland alla leksaker på golvet (Milo har en tendens till att vända upp & ner på alla förvaringsboxar, så att alla leksaker ligger utspritt över hela golvet i stället). Saken var bara den, att 80% utav det jag plockade upp från golvet, skulle inte ens vara i lekrummet..(!) Så la sakerna i 4:a olika högar - en med saker som skulle till Milos rum, en med saker till bebis rum, en släng-hög och en övrigt-hög.
 
*Fixade en leksakslåda (stor röd förvaringslåda) på våran hatthylla (så inte Milo når & river ut den hela tiden) i hallen nere, för alla utomhus-leksaker (hink, spade, sandlåde-bilar, bollar osv)! Så vill barnen gå ut och leka, tar man bara ner den lådan till dem, och sedan läggs det tillbaka där i när man går in igen (får väl se hur länge det hålls)!
 
*Fixade en hylla (högt upp) i tv-rummet till alla barn-pussel. Innan vart dem på Milos rum, men tror faktiskt det är bättre om vi har dem här nere.. För när barnen är stora nog för att lägga pussel, så är det nog bäst om dem säger till oss - också får vi ta ner ett åt dem - som dem kan sitta med vid tex köksbordet. Och när dem är klara plockas det ihop - och upp på hyllan igen! (För annars kommer det vara flera tusen bitar, från olika pussel, utspritt precis över allt i hela huset)!
 
*Fixade iordning lite bland böckerna i bokhyllan (några fick byta hyllplan pga pusslena).
 
M.m.

 
Har knappt hunnit med något alls idag, pga att jag har haft såå sjukt ont (foglossning), att jag bara vill skrika så fort jag rör mig! Det gör så galet ont att stå, och ska vi inte tala om!! 
 
 
Tar ca 10 minuter att bara ta sig till toan när det är som värst! Kan inte ens stå raklång, utan hukar mig av smärta samtidigt som jag tvingas ta myrkliv, vila, ett myrkliv till, vila, osv! Det var precis såhär jag hade det under graviditeten med Milo! (men då började det mycket tidigare). Fick reda på att endel blir så påverkade att dem tvingas sitta i rullstol (övriga tiden är dem sängliggandes!) (andrar "klarar sig med kryckor" + sängläge resten av tiden), medans övriga "90%" har turen att knappt känna av någonting alls/får lindriga besvär!!
 
(Oftast var det dem som hade väldigt rörliga leder sedan innan (typ väldigt viga personer) som blev värst drabbade), (om dem nu fick besvär av foglossning vill säga). Inte för att jag är speciellt vig, men just det att det verkar vara fler "unga" tjejer som drabbas, än typ äldre, kraftiga eller stela personer. (Om jag fattade det rätt)! 
 
Jag trodde dock att jag skulle få slippa detta under denna graviditet, eftersom jag inte känt av speciellt mycket alls - fören nu (vecka 38 / 37+1) 
 
Det handlar inte om att vara "klen" och inte "tåla någon smärta"(!!). Det handlar om att hela kroppen bara låser sig - och du kan inte röra dig hur mycket du än försöker!! Det är hemskt rent ut sagt! Och plågsamt!! Ligger du ner och har kraftig foglossning - kommer du inte upp!! Man känner sig fångad i ens egen kropp - som man inte längre kan styra!! (precis som under förlossningen - kroppen gör som den själv vill, och det enda du kan göra, är att "släppa kontrollen" och låta kroppen sköta det den ska)! Den kommer att trycka ut barnet varken du vill eller ej(!) - För bebisen kan inte stanna där inne för evigt, så är det bara!
 
Så om ni inte hade några större problem med foglossning - var glada säger jag bara!!
 
Det är precis som dem som mår sjukt illa hela graviditeten, och spyr - varje dag, och måste läggas in på sjukhus för att få dropp - inte är "klena" för det!! Allt handlar om tur!! Och jag hade turen att slippa må illa, och har inte kräkts en endaste gång under någon av mina graviditeter tex! Medans jag i stället hade otur med foglossningen, och blir helt handikappsförlamad - när det väl sätter igång!! Det är som ryggskott - allt bara låser sig!!

 
 
Här är en tjej som till och med blev förlamad av foglossning!
 
 

 
Ps, glömde ju skriva att när mitt stora hjärta väl kom hem strax innan 18:00 (hade han köpt en bil...)En bil som han endast ska åka i när han åker på bil-träffar, är med kompisar osv. (Alltså en bil som är "för fin för att köra i vardagen med", och man endast har för att "titta på" typ). Killar alltså...

 
Inlägg:
 
Milo hjälper pappa med disken (Korten är tagna den 6/11-2014):
 
 
 
 
 
 
Milo älskar (som alla andra barn antar jag) att få hjälpa till.! Här "hjälper" han pappa med disken!(1år & 4 månader gammal). 

Bildbomb nr 3!

10/8-2014:
 
En sommardag när jag och Milo var ute på altanen, kom Antonio över och lekte lite med Milo
 
Den tuffa t-shirten fick han utav sin farmor & farfar på 1-årsdagen!

 
Selfies tagna den 9/4-2014 
 
16/12-2014:
 
Jättesuddiga bilder tyvärr (Mobilkamera (Iphone 4s) + mörker + rörelse).
 
Milo sitter vid bordet i tv-rummet och leker med sin bärgningsbil
 
En dag på Sommarland (Torsdag 10/7-2014)!
 
Blev en dag på Sommarland idag
 
Påväg till Kotteland
 
 
Haha, kommer ihåg innan Milo lärde sig att åka rutschkana, så åkte han alltid baklänges! 
(Mindre läskigt om man inte tittar "ner" kanske)?
 
 
Moster hjälper honom att åka rätt, och pappa R är redo att ta emot!
 
 
Wiii (Så liten han var).
 
 
Jag & Milo åker karusell
 
 
Så gick vi bort mot go-carterna, så Felicia fick åka lite
 
 
Felicia & Milo. Ser ni dem?
 
 
 
Hemma igen efter en underbar dag ute!
 
 
Tog mig en fika i kvällssolen på altanen
 
 
ÄLSKAR våra altaner! De ger lite av dendär känslan - då man hyr en stuga under semestern, o handdukar & badkläder ständigt hänger på tork på altanräcket
 
 
Min vy bort mot andra altanen

 
28/7-2014:
 
Milo och lådor alltså! Här har han krupit ner i en blå förvaringslåda på sitt rum
 
8/6-2014:
 
Grillning på "solterassen" hemma hos oss Här åt vi middag alla sommarens dagar (då vi var hemma förstås, och om det inte regnade). Våran fina buss + husvagn kom med på bild också! 
SOMMAR! 
 
1/7-2014:
 
Snuttegrisen somnade i bilen när vi var ute och åkte.. Så bar in honom och la han på soffan (i sin saccosäck), så han fick vila klart
 
 
En dag på Borås djurpark (Söndag 24/8-2014)!
 
En orangutang-mamma med sin lilla bebis
 
 
 
 
Milo i aphuset
 
 
 
 
En av gibbon-aporna satt precis intill glasrutan
 
 
 
 
Säl-showen
 
 
Puss

 
Haha, kommer ihåg hur besatt Milo var utav dammsugaren när han var "liten" Han kunde hålla på och grejja med den i evigheter, varje dag! 

Bildbomb nr 2!

Jag fortsätter att rensa & sortera bland bilderna på datan! Så man bara har färska bilder att bjuda på sen när Lillebror är här! <3 :) Så här kommer ännu lite blandade bilder som jag inte visat här på bloggen tidigare.

 
 
Måndag 10/8-2014!
 
Pappa R och Milo är ofta ute och leker! Dessa kort är tagna i våran trädgård, då han kör runt Milo på hans Bobby car! Han var för liten för att köra den själv då, och älskade när pappa drog runt på honom så att han fick åka! (Nu kör han dock i full fart helt själv).
 

 
 
Onsdag 18/6-2014:
 
Sommar Sommar Sommar Blev mycket häng i solen på våra altaner, grillning, bad osv Hittade kort från en av alla dessa klassiska dagar, då även min familj var här på besök
 
Njuter av värmen, efter en god middag, på en av våra altaner!
 
 
Milo blev sugen på att bada i sin pool (sitter och leker med vattenrester från förra badet).
 
 
Så han och Felicia fick bada lite
 
 
 
 
Dagens middag som vi slängde ihop tillsammans, mums! (Hemmagjord pizza).
 
 
Felicia & Antonio sprang och lekte. (Antonio är våran granne).
 
 

När det vart dags för Milos gröt, ville alla hjälpa till att mata
 
 

 
 
Torsdag 19/6-2014!
 
Mammas lilla ögonsten
 
 
Tomteparad i Skara (Söndag 30/11-2014):
 
Känner att 90% utav alla bilder är tagna under sommar-halvåret Så här kommer några vinter-bilder också!
 
Vi åkte och tittade på tomteparaden i Skara, som hålls varje år Blev inga bra bilder alls, med tanke på att det vart så mörkt, samt att dem rörde på sig - på det!
 
Paraden var lång, och skapade en massa julstämning med julmusik, belysning, tomtar osv 
Milos ögon vart stora av förtjusning, då han älskar lampor som blinkar, samt sjungande & dansande barn
(Han var 1år & 4 månader då).
 
 
 
 
Eftersom det vart gator med körande fordon precis över allt, fick Milo ha reflexväst på sig
Här lyfter pappa R upp honom så han ska få se paraden
 
 
Efter paraden, gick vi på torget ett bra tag, och bara myste  Det bjöds på varm glögg & pepparkaka, Milo fick en peng av mormor att fiska i fiskedammen för Blev även en sväng in på leksaksbutiken där, för att värma oss och kika lite på julklappar
 
 
Milo visar upp vad han fick i fiskedammen, på julparaden under gårdagen (Måndag 1/12-2014)!
 
Korten är tagna på morgonen, därav Milos snygga pyjamasbyxor
Nonchalera dock bakgrunden! En viss liten person river ut precis allt som är placerat under ca 1 meters höjd! Därmed alla tomma hyllplan nertill, haha. Sen höll vi på att julpynta mitt upp i allt också, därav dem framplockade adventsljusstakarna osv. 
Hur som helst: Milo kommer springandes för att visa upp vad han fick i fiskedammen under gårdagens tomteparad
 
 
Det var en groda - som spelar musik, blinkar & lyser i mörkret!
 
 
Och den blev genast en stor favorit här hemma!
(På bilderna nedan är Milo snart 1år & 5 månader).
 
 
 
 
 
Även denna söta haklapp låg i fiskedammspåsen

 
 
Jul hemma hos oss (2014)!
 
När jag ändå är inne på julen (tomteparaden), kan jag ju lika gärna passa på och slänga upp lite utav "årets" julpynt, här hemma hos oss haha.
 
Jag vet att det är vår nu(!), men många var nyfikna på hur vi hade det i julas - då jag inte bloggade.. Och laddar jag dem nu, så kan jag radera dem från blogg-mappen och datan sen! (Vill som sagt endast visa nya / "dagens bilder" sen när Lillebror är här).
 
Köket.
 
 
Tv-rummet.
 
 
Lekrummet.
 
 
Trappen upp till övervåningen.
 
 

"Hålet" i trappen. 
 
 
Badrummet.
 
 
Ytterdörren.

 
Min dagliga fika. Runt jul brukar den klassiska rökta/kokta "året om-skinkan", bytas ut mot tunna skivor julskinka eller rullsylta, mums! (På bilden är det julskinka som gäller). Rödbetssallad äter jag ofta, men extra gott är det ju nära jul

 
Julfika hos mamma & pappa. Här bjöds det på vaniljkräm-bulle, tunnbröd, pepparkakor med ädelost m.m.

Zandras Nya Dagbok

Namn: Zandra. Ålder: 28. Bor i ett hus på landet, med min Rickard 30 år {blev tillsammans februari 2003} och våra söner Milo 3 år {född 9 juli 2013} & Milton 1,5 år {född 13 april 2015}. Intressen: inredning, barnkläder, shopping, resor & utflykter, djur, matlagning m.m. Jag är utbildad djurvårdare, men är just nu mammaledig. Jag blir så glad när du lämnar en kommentar, och svarar på alla jag får! Jag gör gärna länk-byten, och ni får gärna tipsa mig om tävlingar. Varmt välkomna och hoppas ni stannar! <3 KONTAKT: zandra_svantesson@hotmail.com

RSS 2.0