Axevalla marknad (Lördag 4/5) + Inlägg: Skövde med älsklingen (22/3)!

 
Jag idag. Jackan på och redo att gå.
 
Svart liten axelremsväska, NY, {fått av Sofia}.
Ljusblå höga "converse" med rosa blommor.
Jeans-tights, NYA, {fått av mamma}.
Svart lite tjockare vind-jacka {fått av Jonna}.
 
 
Varit en helt underbar dag idag! <3 Varit ute heela dagen! :)
 
Först så var det Axevalla marknad! Och jag åkte dit med mamma, pappa och syster.
 
Bilden är lånad av skaraborgslanstidning.se
 
 
Började på den lilla gårds-loppisen som alltid :) Men hittade tyvärr ingenting.
 
Väl på marknaden köpte jag bröd {5 påsar för 100kr},
 
Blommor:
en ljusrosa pelargon till köksbordet.
en vit kalanchoe till storarumsbordet.
10st penseer till trädgården.
en viol till min nya zink-kruka.
{Bilder kommer}.
 
Blev verkligen jätteglad över mina inköp :) {gav 35kr för allihopa tillsammans}!
 
Mamma bjöd på hamburgare, tack! <3
Och till efterrätt köpte hon donuts och gammaldags cocos/choklad-bollar, MUMS! :) <3
 
 
 
Väl hemma hos mig igen vid halv fyra-tiden(?)stannade familjen en stund.. Blev en rundvandring i min trädgård, hehe, och sedan passade jag på att kratta bort alla löv, i hela stora rabatten vid uteplatsen, när jag ändå hade sällskap :) {kort på min trädgård kommer att dyka upp här på bloggen framöver}.
 
Vid 17:15 åkte dem hemåt, och jag tänkte ta mig något att äta.. Men då ringer älsklingen och säger att hans pappa bjuder på pizza, så ingen ide´ att äta något! Hungrig som en varg, men bara att invänta pizzan, som kom strax innan sju!! {åt ju hamburgaren {ingen meny alltså} 14:00}! Så självklart blev jag både skakig och illamående igen! {blir alltid det, när det blir för lång mellan måltiderna, nu när jag är gravid}.
 
Men men.. Dissade det, och begav mig proppmätt ut i trädgården, direkt efter sista tuggan vid 19:00, tillsammans med älsklingen.
Han fixade med lite grövre trädgårdsjobb, medans jag tog tag i några av mina nya blommor, och nya ute-krukor, som jag fått låna utav Rickards mamma! :) Gjorde fint på trappan, och såhär blev resultatet:
 
4/5.
Först planterade jag min viol som jag köpte idag, i min nya lilla zinkkruka, som jag köpte på secondhand i torsdags {5kr}! :) Har ställt den på ena bänken, precis utanför ytterdörren, på verandan, och tänker mig en liten skylt framför, där det står Välkommen! :)
 
 
Måste ju bara få visa hur fort dessa verkligen sprider sig! När jag publicerar detta blogginlägg, är det plötsligt inte endast en viol i krukan ;) Utan nu ser den ut såhär:
 
25/5.
 
 
4/5.
Planterade några av mina nya penséer i 2st stora ute-krukor {som jag fått låna av svärmor} och ställde på trappen :)
 
Detta kort ovan är ju som skrivet taget den 4 maj! Då är det helt brunt i rabatten och på "klätterväggarna", vid verandans båda sidor!
 
Men nu när jag publicerar detta inlägg {den 25 maj}, är rabatten helt grön, och klätterväxterna tjockare! :)
 
25/5.
Inte bästa bilden.. Men här ser ni i alla fall hur penséerna har spridit sig! Och den gröna busken intill {ormbunkar} är demdär "bruna/vissna högarna" på föregående bild ;)
 
 
Planterade även ner 2st gröna växter, som jag hittade växande i en grushög vid bilen, hehe. Får väl se om dem tar sig eller inte.. {Uppdatering: Det har dem ;) }.
 
"Hittade" ett gammalt bord- bakom vedskjulet! Som jag bad Rickard bära fram, och nu har jag det som "planterar-bänk" :) {Dem gröna små buskarna på bordet, är dem jag hittade i grushögen vid bilen}. {Den stora påsen med jord, fick jag utav svärmor, samtidigt som krukorna på trappen}. :)
 
 
 
Var ute ända till 21:30, och då blev det bara in, försöka peta i sig lite mat {en apelsin} och sedan sängen på dirren, då jag mådde illa.. :( Hoppas på att må bättre när jag vaknar igen!
 

Fredag 22/3:

Idag åkte jag och älsklingen till Skövde! :) <3
Blev middag på Max, mums & mys ;)
 
 
Storhandlade mat på Maxi {då det mesta var slut hemma}.
 
 
Hittade även dem perfekta tofflorna!:
 
*Dem är varma {dun} {vilket är ett måste i vårat hem under den kalla årstiden}.
*Man spänner åt dem med en dragsko i bak, så att dem verkligen sitter kvar på fötterna!
*Dem kostade ordinarie pris: 149kr, men var nu nedsatta till 29kr. :)
 
 
Inte hemma förens 21:00 <3

 
Såg 2st nya filmer på lördagen {23/3}:
 
Nog den dåligaste film vi någonsin sett!
Betyg: 1,5 av 10.
 
 
Kort-film med Skrek {Halloween}.
Inte heller bra, om man jämför med dem andra Shrek-filmerna!

Graviditetsvecka 32!

Den 18/5 gick vi in i vecka 32.

 

 

Nu väger bebisen ungefär 1,7-2 kilo och är cirka 42 cm lång från topp till tå.

 

Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.

 

Om bebisen är en pojke, ska testiklarna nu ha vandrat ner i pungen från bukhålan. Det händer emellertid att den ena eller båda testiklarna ligger kvar tills efter födseln. Två tredjedelar av alla fall då testiklarna inte vandrat ner i pungen vid födseln har rättat till sig av sig själva vid ettårsdagen.

 

En del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun.

 

Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att 'andas' fostervatten. Från vecka 32 har bebisar som föds för tidigt goda chanser att överleva och frodas.

 

De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan, och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

 

Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet.

 

Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt.

 

Förvånas du av hur stor din mage kan bli? Din vikt ökar snabbare än någonsin nu. Vila så ofta du kan.

 

Du lägger förmodligen på dig ungefär ½ kilo i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under de sista sju veckorna av graviditeten.

 

Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.

 

I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.

 

Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt, eller att livmodern trycker på tarmarna. En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar.

 

Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. Det är inte dålig kondition som gör att du flåsar.

 

bebisens behov av vitaminer och mineraler är större än någonsin nu så bör du fortsätta att äta ditt vitamintillskott ända fram till förlossningen. Om du inte redan har gjort det så kan det vara ide att skriva ett förlossningsbrev där du bland annat berättar om hur du ser din förlossning och vad du vill undvika.

 

Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär.

 

Det kan också läcka mjölk ur brösten. Har du anmält dig till en förlossningskurs? Fråga barnmorskan. Hon kan informera dig om var, när och hur.

MVC, Träffa Carro & Clara, Second hand i stan med älsklingen (Torsdag 2/5)!

Dagens facelook.
 
 
Somnade 00:00 igår.. Vaknade 05:00 pga att jag var kissnödig.. Dags för kiss-prov igen, så gjorde ett sådant och gick sedan och la mig igen. Hann däremot inte somna om, då jag skulle upp 6, för att följa med in till stan.. MVC-möte idag 15:00, och för att älsklingen ska slippa ta ledigt ännu mer än behövligt {för att sitta o åka och hämta mig, och sedan åka in till stan IGEN {skulle ta lite mer än en halvtimma extra}}, så tar jag med bilen hem igen på morgonen, och åker o hämtar upp honom på jobbet sen, en kvart innan mötet böjar!
 
Hemma igen vid 07:10 ;) Då blev det frukost + göra klart inlägget {samarbetet jag hade med ett företag :) }.
 
Klädde på mig:
 
Jättelångt korall-färgat fodral linne med spets nedtill.
Svart grovstickad tröja med luva.
Svarta tights.
 
 
Beige kort kappa.
Blommiga tygskor.
 
 
Sminkade mig och fixade håret.
Fick bli en tidig middag idag.. Eftersom jag inte kommer att vara hemma igen förens ikväll, och då står jag mig inte på endast macka! Så gjorde nudlar, och rörde ihop med kokt broccoli.
 
Sen blev det att åka o hämta upp älsklingen på jobb, och vidare till MVC som sagt. Mötet gick bra. Allting såg bra ut denna gång som tur var! :D
 
Blev klara på 15 minuter(!), så vi åkte faktiskt till second hand efteråt! :D <3 Först till min favoritbutik,
där detta fick följa med oss hem:
 
En jättesöt mellanstor {alltså lagom} bad-handduk till liten :) 
Funderar på om det ska bli en till sköt-bädden.. Skulle bli riktigt sött <3
 
 
Ni vet såhär typ:
 
{Bilden är fram-googlad}.
 
 
Ett litet lakan till barnvagnen.
 
Och sedan kollade vi även in den "nya" secondhand-butiken :) Men tyvärr var det inget att ha, så den kommer vi nog inte att besöka någon mer gång :/
 
Efter dee, skulle älsklingen jobba lite på sitt andra jobb! I ca 2,5 timma, så vart ingen ide´ att jag åkte hem emellan! Då messade jag Carro och frågade om jag kunde komma och hälsa på henne o Clara en stund, och dem var hemma och själva, så det gick bra! :D <3
 
Men först åkte jag o älsklingen en snabbis till ICA Supermarket, för att köpa fika, då det var länge sedan vi åt! Blev en banan och en risifrutti XL, hehe. Passade även på att köpa mjölk & bröd..
 
Hemma hos Carro, blev det att fika det jag hade med mig, och sedan tog vi en promenad till Willys! :) <3 Kom inte ihåg någonting som stod på köplistan {som jag självklart hade hemma ;p }, så blev endast en deodorant inhandlat, haha.
 
 
Är inne på min sista deo nu, och när den är slut vill jag gärna ha en på lager, så man slipper gå utan ;p Timat nog hade Willys kampanj på LDB:s produkter denna vecka, så köpte en jättegod som luktar godis typ, för endast 10kr! :)
 
Vart en riktigt mysig stund hos Carro, med massa prat och en sköön promenad i vår-vädret! <3 Strax innan 19:00(?) hämtade älsklingen upp mig igen, och vi for hemåt. Där väntades kvällsmat, som vi åt tillsammans i soffan <3 Vid 21:30 satte jag igång en diskmaskin, tog bort sminket och fixade mig för kvällen. Sängen redan 23:00, då det blir upp o hoppa 06:00 imorgonbitti igen! Hörs då! :)

 
Igår {onsdag 1/5} gjorde jag vår-fint på köksbordet :) 

Zandras Nya Dagbok

Namn: Zandra. Ålder: 28. Bor i ett hus på landet, med min Rickard 30 år {blev tillsammans februari 2003} och våra söner Milo 3 år {född 9 juli 2013} & Milton 1,5 år {född 13 april 2015}. Intressen: inredning, barnkläder, shopping, resor & utflykter, djur, matlagning m.m. Jag är utbildad djurvårdare, men är just nu mammaledig. Jag blir så glad när du lämnar en kommentar, och svarar på alla jag får! Jag gör gärna länk-byten, och ni får gärna tipsa mig om tävlingar. Varmt välkomna och hoppas ni stannar! <3 KONTAKT: zandra_svantesson@hotmail.com

RSS 2.0