Foglossning / Rickard köpte en ny bil (Tisdag 24/3)!

Tisdag. Blev att kliva upp klockan 8, för då skulle Rickard åka till sin psykolog. Milo hade precis ätit frukost med pappa, så han fick titta lite på barnprogrammen medans jag åt min. Gjorde iordning morgonkaffe, som jag sedan drack på Milos rum, medans han lekte lite. Klädde på oss och borstade tänderna.
 
Vid 10 ringde mitt stora hjärta och sa att han var klar, men att han gärna ville åka till Skövde för att kolla på en bil..
 
Så han for dit, och jag gav Milo mellis och gick och la honom för sin middagslur. Skulle egentligen ha passat på att blogga medans han sov, men i stället vart jag jätteseg ut från hans rum (tror jag somnade till lite också), och sedan fastnade jag på mobilen, så hann knappt något på datan alls! Måste sluta vara så seg, och utnyttja tiden till max då han sover i stället! Men det är först när han sover som man verkligen kan koppla av, och då känner man i varenda kroppsdel - hur trött man verkligen är(!), också blir man helt handikappsförlamad, haha.
 
Jaja..
 
Efter hans tupplur har vi ätit middag (pasta & köttfärs - rester från gårdagen), och fixat i lekrummet (på nedervåningen - intill tv-rummet).
Jag har plockat bland alla leksaker på golvet (Milo har en tendens till att vända upp & ner på alla förvaringsboxar, så att alla leksaker ligger utspritt över hela golvet i stället). Saken var bara den, att 80% utav det jag plockade upp från golvet, skulle inte ens vara i lekrummet..(!) Så la sakerna i 4:a olika högar - en med saker som skulle till Milos rum, en med saker till bebis rum, en släng-hög och en övrigt-hög.
 
*Fixade en leksakslåda (stor röd förvaringslåda) på våran hatthylla (så inte Milo når & river ut den hela tiden) i hallen nere, för alla utomhus-leksaker (hink, spade, sandlåde-bilar, bollar osv)! Så vill barnen gå ut och leka, tar man bara ner den lådan till dem, och sedan läggs det tillbaka där i när man går in igen (får väl se hur länge det hålls)!
 
*Fixade en hylla (högt upp) i tv-rummet till alla barn-pussel. Innan vart dem på Milos rum, men tror faktiskt det är bättre om vi har dem här nere.. För när barnen är stora nog för att lägga pussel, så är det nog bäst om dem säger till oss - också får vi ta ner ett åt dem - som dem kan sitta med vid tex köksbordet. Och när dem är klara plockas det ihop - och upp på hyllan igen! (För annars kommer det vara flera tusen bitar, från olika pussel, utspritt precis över allt i hela huset)!
 
*Fixade iordning lite bland böckerna i bokhyllan (några fick byta hyllplan pga pusslena).
 
M.m.

 
Har knappt hunnit med något alls idag, pga att jag har haft såå sjukt ont (foglossning), att jag bara vill skrika så fort jag rör mig! Det gör så galet ont att stå, och ska vi inte tala om!! 
 
 
Tar ca 10 minuter att bara ta sig till toan när det är som värst! Kan inte ens stå raklång, utan hukar mig av smärta samtidigt som jag tvingas ta myrkliv, vila, ett myrkliv till, vila, osv! Det var precis såhär jag hade det under graviditeten med Milo! (men då började det mycket tidigare). Fick reda på att endel blir så påverkade att dem tvingas sitta i rullstol (övriga tiden är dem sängliggandes!) (andrar "klarar sig med kryckor" + sängläge resten av tiden), medans övriga "90%" har turen att knappt känna av någonting alls/får lindriga besvär!!
 
(Oftast var det dem som hade väldigt rörliga leder sedan innan (typ väldigt viga personer) som blev värst drabbade), (om dem nu fick besvär av foglossning vill säga). Inte för att jag är speciellt vig, men just det att det verkar vara fler "unga" tjejer som drabbas, än typ äldre, kraftiga eller stela personer. (Om jag fattade det rätt)! 
 
Jag trodde dock att jag skulle få slippa detta under denna graviditet, eftersom jag inte känt av speciellt mycket alls - fören nu (vecka 38 / 37+1) 
 
Det handlar inte om att vara "klen" och inte "tåla någon smärta"(!!). Det handlar om att hela kroppen bara låser sig - och du kan inte röra dig hur mycket du än försöker!! Det är hemskt rent ut sagt! Och plågsamt!! Ligger du ner och har kraftig foglossning - kommer du inte upp!! Man känner sig fångad i ens egen kropp - som man inte längre kan styra!! (precis som under förlossningen - kroppen gör som den själv vill, och det enda du kan göra, är att "släppa kontrollen" och låta kroppen sköta det den ska)! Den kommer att trycka ut barnet varken du vill eller ej(!) - För bebisen kan inte stanna där inne för evigt, så är det bara!
 
Så om ni inte hade några större problem med foglossning - var glada säger jag bara!!
 
Det är precis som dem som mår sjukt illa hela graviditeten, och spyr - varje dag, och måste läggas in på sjukhus för att få dropp - inte är "klena" för det!! Allt handlar om tur!! Och jag hade turen att slippa må illa, och har inte kräkts en endaste gång under någon av mina graviditeter tex! Medans jag i stället hade otur med foglossningen, och blir helt handikappsförlamad - när det väl sätter igång!! Det är som ryggskott - allt bara låser sig!!

 
 
Här är en tjej som till och med blev förlamad av foglossning!
 
 

 
Ps, glömde ju skriva att när mitt stora hjärta väl kom hem strax innan 18:00 (hade han köpt en bil...)En bil som han endast ska åka i när han åker på bil-träffar, är med kompisar osv. (Alltså en bil som är "för fin för att köra i vardagen med", och man endast har för att "titta på" typ). Killar alltså...

 
Inlägg:
 
Milo hjälper pappa med disken (Korten är tagna den 6/11-2014):
 
 
 
 
 
 
Milo älskar (som alla andra barn antar jag) att få hjälpa till.! Här "hjälper" han pappa med disken!(1år & 4 månader gammal). 

Zandras Nya Dagbok

Namn: Zandra. Ålder: 28. Bor i ett hus på landet, med min Rickard 30 år {blev tillsammans februari 2003} och våra söner Milo 3 år {född 9 juli 2013} & Milton 1,5 år {född 13 april 2015}. Intressen: inredning, barnkläder, shopping, resor & utflykter, djur, matlagning m.m. Jag är utbildad djurvårdare, men är just nu mammaledig. Jag blir så glad när du lämnar en kommentar, och svarar på alla jag får! Jag gör gärna länk-byten, och ni får gärna tipsa mig om tävlingar. Varmt välkomna och hoppas ni stannar! <3 KONTAKT: zandra_svantesson@hotmail.com

RSS 2.0