Onsdag 8/4!

Sådär, nu ska jag försöka ta tag i bloggen igen då. Vill ju blogga i NU-tid! Nu när äntligen Lillebror har kommit till oss också! Så man kan gå tillbaka och minnas när barnen blivit äldre osv. Enda problemet är ju egentligen bara tiden.. Men jag ska verkligen försöka klämma in en liten vilostund någon gång under dagen i alla fall!
*Hoppas verkligen med hela mitt hjärta att jag klarar dethär nu!
Har ju försökt så många gånger, men aldrig riktigt lyckats! Också ångrar man det en massa sen efteråt! Men ska verkligen försöka som sagt..
Dock kommer här ett lite äldre inlägg i alla fall Då jag skrev på detta inlägg - dagen innan lilla Milton kom till världen, men hann aldrig publicera det Det är alltså dagbok över Onsdagen den 8/4, samt några inlägg från senaste veckorna lite här och var

 
Onsdag 8/4:
 
På söndag den 12/4 är Lillebror beräknad! Men ingen bebis ännu.. Milo kom till världen 10 dagar innan BF, så han var snabbare ut än lillbrorsan!
 
Jag mår i alla fall jättebra just nu (antar att jag inte mått lika bra om älsklingen inte vart sjukskriven och hemma). Nu har man sällskap och vi håller på o röjjer, rensar ur och fixar för fullt här hemma!
Blir även små utflykter titt som tätt!
 
 
Förra söndagen (29/3) tex åkte vi på klädbytardag i Tvärred! Hittade så galet mycket fint!! Det vart påsavis med Newbie-kläder (och andra märken givetvis) till båda pojkarna! Massa sommarkläder till båda. Lite kläder till mig m.m. m.m. som fick följa med hem! (Kort dyker upp allt eftersom).
 
 
 
tisdagen sen blev det en shoppingdag på IKEA/Jönköping! Blev en massa massa nytt till hemmet, nu när vi håller på och gör iordning här! Fler köksskåp (förvaring ovanför kyl & frys), barstol (till mitt nya databord - som är ganska högt - för att jag ska få ha min dator i fred framöver). Ny stor matta till altanen, samt nya stolsdynor till stolarna där och vaxduk till bordet. Massa nya blommor till hemmet En jättefin nattlampa till Milo, 15 stycken förvaringsboxar (till Lillebrors rum, lekrummet, garderoberna osv), Rickard köpte lego för över tusen kronor, ljus-slingor & fönsterlampor, filtar till bebis m.m. m.m. Ja, blev en hel del som sagt! (Samma här: Kort dyker upp lite allt eftersom vi får iordning).
 
 
 
Hur som helst, över till dagen (onsdag 8/4)! 
Efter alla morgonrutiner, lunch/middag osv, vart det dags att ta tag i dagen.
 
På kvällarna när det börjar bli mörkt ute, går ju jag (som skrivet innan) alltid runt i hela huset och tänder i alla fönster - samt all övrig mys-belysning.
 
Dock vart jag så trött på våran hall nere.. Vi har en hallbyrå där, men den var mörk, samt full av massa småsaker (nycklar, papper osv). Så idag tog jag tag i och städade rent där, och gjorde sedan fint med en bordslampa på byrån! Har släckt ner i hallen och tänt den varje kväll nu, och är så galet nöjd! Blev verkligen jättebra!
 
Tyvärr har vi världens minsta hall (och därmed även världens smalaste hallbyrå). Dock är den hög i stället, med en massa lådor, så funkar väl ändå.. Finns liksom inte så mycket annat man kan göra åt saken, än att göra det bästa utav situationen  Hur som helst, den "nya" lampan lyser upp de stora mäktiga ljusstakarna jättefint på kvällen nu! Och det är inte alls lika mörkt och tråkigt ute i hallen!  
 
 
 
Medans jag gjorde iordning i hallen, var Rickard utanför och snickrade, och Milo satt och lekte med sina traktorer i sandlådan Så ytterdörren stod på vid gavel. Dock var den inte längre vit i solljuset - utan brun! (Lucifers favoritplats var intill ytterdörren. Så ni kan ju tänka er hur den såg ut, efter regniga/leriga dagar, så har han kommit in - skakat sig så det skvätt bruna prickar precis över hela hallen, och sedan lagt sig blöt & lerig intill våran nya vita dörr). Så när vädret ändå var någorlunda varmt, åkte medlet fram och skrubbhandskarna på Och dörren ser nu ut som ny igen!
 
Tidigare under dagen hade Rickard dammsugit köket, hallen + tv-rummet, så då passade jag på att våttorka golven också medans dem ändå var ute
 
 
När dem sedan kom in igen, hade Rickard satt upp staket (med rymningssäkert nätrunt hela våran tomt på framsidan! Så nu kan Milo vara ute och leka lite själv (men under uppsikt ändå såklart!), utan att man behöver springa efter honom hela tiden!
 
På bilden kan ni se en liten bit av staketet. Kortet är taget på våran ena altan - från våran ytterdörr.
 
 
Även lekplatsen är snart klar!
Rickard har nämligen byggt en jättestor lekplatsmed gungor, klätterställning, rutschkana (som vi dock inte fått upp än, men den är pågång), sandlåda osv!
 
Här kan ni se andra änden av staketet Även lekplatsen är med Den är dock, som skrivet, inte klar ännu! Ska bli en klätterställning med kojja upptill. Sedan ska en rutschkana gå från toppen och ner. Sandlådan var inte heller klar här ännu, men den kan ni se på korten nedan
 
 
Här är ett kort från när Felicia (och resten av min familj) var här Lördagen den 18/4 
Då hade båda gungorna kommit upp, samt att sandlådan var klar
 
 
 
Bättre bild på sandlådan (taget en vanlig hemmadag). Milo älskar att leka med sina grävskopor, traktorer och lastmaskiner i sandlådan Han kan verkligen sitta där och leka hur länge som helst!
 
 
Fikade tillsammans, mys! Och sedan gick jag och Milo upp på övervåningen en stund, så Rickard fick sitta nere själv och spela tv-spel i lugn och ro.
 
 
Passade på att fixa ännu en blomma i sovrummet! Innan hade vi endast en i fönstret, vilket jag hatade - kändes så himla tomt! (Kan ju - som skrivet tidigare - inte bara ställa dit en blomma, eftersom vi har så låga fönsterbrädor, att Milo når allt som står där)! Och råkar man titta bort i 2 sekunder så ligger väl blomman helt av på golvet, tillsammans med en massa jord och skärvor från den trasiga krukan! = Jag orkar inte! 
Så därför gör jag så kallade "upphöjningar" (utav tex videofodral) som jag sedan sätter fast på fönsterbrädan (med hjälp av massa tjock-tejp), och sedan sätter man även fast krukan på upphöjningen (för att vara på den säkra sidan)! Så nu äntligen tog jag alltså tag i och fixade en upphöjning till ännu en blomma i sovrumsfönstret. Och jag är såå nöjd med resultatet!
 
Vart den vänstra blomman som jag fixade ikväll. Innan hade vi endast den till höger = jättetomt och tråkigt!
 
 
Känner att jag har hunnit med en massa saker "senaste veckan"
Har bland annat:
 
*Äntligen fixat klart fönstret i stora hallen uppe. Gardiner + ljusslingor med stjärnor. Den nya fönsterlampan + duken fixade jag veckan innan det. Blev så otroligt fint på övervåningen på kvällen nu
 
 
Blomman i fönstret är en klätterväxt. Så den har fått en egen ljusslinga i mitten att klättra uppför!
De vita tunna transparanta spets-gardinerna, hjälper till att släppa in en massa ljus i hallen.
Ljusslingan med stjärnor har jag fått i julklapp utav Rickards mamma Älskar den!
Den vita fönsterlampan är ny. Den köpte jag på Rusta i Skövde sist vi var där.
Duken som jag lagt på, blev nerdragen hela tiden (lika så fönsterlampan). Tillslut blev jag så himla less på det - så jag tejpade fast skiten på byrån, haha (Därför duken ligger så perfekt).
Resten av sakerna runt om (lagerhyllan till vänster med skor i tex ska flyttas snarast)! (Den hamnade där lite provisoriskt när vi tömde min walk in closet - och gjorde om det till Miltons rum).
 
 
 
*Köpt (på IKEA) och fixat iordning 2 nya blommor till köksfönstret. Fick bli i plast, då våra två andra - äkta - som stod där innan, blev förstörda! Den ena tuggade katten sönder, och den andra vissnade pga att den blivit avbruten lite här och var! Men dessa nya håller sig alltid fina, kräver ingen skötsel, vissnar inte om dem råkar gå sönder på några ställen, och bäst av allt - katten tuggar inte på dem!
 
Vårat köksfönster. Det var så många fingeravtryck på rutan (från en viss liten person), att jag var tvungen att klistra dit en stjärna på bilden, haha. Fönsterlamporna gillar jag inte alls (mamma & pappas gamla) Men de är bättre än inget! Har lixom inga andra just nu, och inte heller hittat några jag vill ha i butik. Och huvudsaken är ju ändå att man kan tända i fönstret, och att det lyser fint utifrån!
På vänstersidan ser ni två gardinlängder! Den ena är mörkläggande. Den drar jag för när jag tex sitter med datorn vid köksbordet (ser inte skärmen pga solen annars).
Fönsterbrädan (som var nymålad när vi flyttade hit för 1,5 år sedan) är nu helt fläckig av skavmärken! Får måla om dem om vi skulle flytta här i från bara, eller när barnen blivit lite äldre.
 
 
*Satt upp ljusslingan runt badrumsfönstret!
Vi har ett ganska stort fönster i vårat badrum (Men det är ju kanske inte så smart, att ha en fönsterlampa med el-kontakt i ett blött badrum). Vilket gjorde att det vart så fruktansvärt trist där, när alla andra fönster på övervåningen lös så fint på kvällskvisten, utom badrummet då - som vart helt mörkt! Ville ha det lite mysigare där.. Så hittade jag en ljusslinga på IKEA sist vi var där, som gick på batteri! Och nu har jag då äntligen fått upp den, och det blev såå obeskrivligt fint/mysigt!!
 
 
Hissgardinerna köpte jag för länge sedan på Pingstkyrkans second hand, för en 20:a typ.
Blomman som står i mitten av fönstret, fick följa med hem från IKEA sist vi var där.
Papperna som hänger på väggen ska jag göra tavlor av.  
 
 
Såå mycket finare och mysigare i verkligheten!
 
 
*Fixat en blomma i tv-rummet.
Sedan vi möblerade om där (när vi köpte nya soffan), har fönsterbrädan och soffans ryggstöd varit i samma nivå. Vilket i sin tur har gjort fönsterbrädan till Milos favoritplats! Han sitter där och tittar på tv, leker med sina traktorer, vinkar hej/hejdå till pappa och alla som hälsat på osv. Så vi har inte kunnat ha några saker där, alls! Jag trivs verkligen inte i ett rum utan blommor - i alla fall i fönstren! Så sist vi var på Gekås/Ullared, köpte jag en stor plastblomma (för att de tål lite stryk utav barn - vilket inte äkta blommor gör) dit. Som jag nu har gjort en upphöjning till (utav cd-skivor som jag sedan slagit in i presentpapper) och satt fast på fönsterbrädan! Självklart når han blomman trots upphöjningen - eftersom han fortfarande kan komma upp där! MEN - upphöjningen sitter som berget på fönsterbrädan! Lika så sitter krukan fast på toppen av den, och bladen är extra säkrade utav mig - så dem inte ens lossnar om man drar i dem).
 
Fönstret i tv-rummet. Gardinerna är strukna, men det är sådant tyg - att dem ska se skrynkliga ut! (Bilden är tagen i mörkret - vilket inte gjorde varken gardinerna eller övriga rummet rättvisa - då det ser mycket finare ut i verkligheten)! Men här ser ni blomman jag skrev om i alla fall Hela rummet blev genast mycket fräschare, och sedan gillar jag då upphöjningen gör så att blomman även syns lite utifrån 
.. Nu har Milo fått vänja sig vid att inte vara på den sidan som blomman står på! Så snart tar jag nästa steg - och fixar en blomma även på andra sidan! Haha.
 
 
*Tagit tag i och tvättat upp + strukit och hängt upp Milos nya gardiner
Ville även ha en blomma där inne, för att få mer liv i rummet! Dock är det ju samma där - låga fönsterbrädor, så Milo till och med når att titta ut genom fönstret (utan att behöva ställa sig på något). Så jag fixade iordning en upphöjning (utav videobandsfodral), som jag sedan slog in i presentpapper med stjärnor på (köpte det för att ha till inredning, sist vi var i Borås). Ovanpå den tejpade jag fast en plastblomma (plast tål ju som sagt lite mer hårda tag än äkta blommor).
Så nu sitter det som berget, och jag blev supernöjd!
 
Vi har precis möblerat om i Milos rum (för att få in nya sängen). Så är ganska rörigt där inne just nu, men kort kommer då allt är klart. Här ser ni i alla fall dem nya gardinerna (som jag köpte på klädbytardagen i Fristad för 30kr! - Kostar typ 300:- i butik om jag inte missminner mig). Samt blomman när den är på plats.
Den blå tavlan med en uggla på, är en "doptavla" eller vad man nu kallar det, där Milos namn, födelsedag, längd & vikt då han föddes osv står med! Den vann jag i en tävling! Tavlan under med Blixten Mcqueen är också ny! Den köpte Rickard till honom när vi var på klädbytardagen i Tvärred (för endast 10kr)!
 
 
*Satt upp Milos nya nattlampa.
 
Milo hade ingen sänglampa eller nattlampa på sitt rum. Och när vi skulle lägga honom och släckt lampan - vart det helt becksvart! Så sist vi var på IKEA, köpte jag en sådan blå lampa som ni kan se på bilden ovan (bild lånad från ikea.se) för 79,50kr. Det är ett stort klot som ger i från sig ett svagt, mysigt, blått sken Blev verkligen supermysigt i hans rum när den kom upp! (Kort kommer).
 
 
*Fixat en leksaksspis intill lekrummet.
 
 
*Rensat ur och slängt en massa på vinden i stora hallen uppe + i skafferiet i köket (har ett såntdär stort som man går in i, så samlas lätt mer saker än bara mat där inne tyvärr).
 
 
*Byggt en trapp-spaljé! Har velat ha ett sådant ända sedan vi flyttade hit, då vårat trappräcke(?) var så lågt. Var rädd för att Milo skulle klättra över o ramla ner och slå halvt ihjäl sig! Och sedan stod busungen jämt och kastade ner saker för trappen - då han tyckte det var kul när det "studsade"! Men nu har vi som sagt fått upp en spaljé (med tyg nedtill), så att han varken kan ramla ner eller kasta ut saker! (Kort kommer).
 
 
Sedan måste jag ju bara skriva... Mitt stora hjärta är en såndär kille som verkligen är bästprecis allting han gör! - även fast han aldrig gjort det innan! Han lagar mat som en kock, han snickrar och skapar så det blir bättre än det som säljs i butik! Han städar och tar hand om bebisar/barn, som om han vore mamman själv! Och nu i måndags fick han äran att blondera utväxten i mitt hår! Och han fixade det som om han aldrig hade gjort annat!! Nya Bobby (kändis-frisör) kanske? Själv satt jag bara och njöt(!) - jag menar, det är ju inte varje dag han står i typ 2 timmar och bara pillar i mitt hår lixom 
 
 
Jaja, klockan 20:00 nattade jag Milo, och sedan blev det en stunds avkoppling med lite kvällsfika framför datan
Sängen 23:30, God natt! :)

Zandras Nya Dagbok

Namn: Zandra. Ålder: 28. Bor i ett hus på landet, med min Rickard 30 år {blev tillsammans februari 2003} och våra söner Milo 3 år {född 9 juli 2013} & Milton 1,5 år {född 13 april 2015}. Intressen: inredning, barnkläder, shopping, resor & utflykter, djur, matlagning m.m. Jag är utbildad djurvårdare, men är just nu mammaledig. Jag blir så glad när du lämnar en kommentar, och svarar på alla jag får! Jag gör gärna länk-byten, och ni får gärna tipsa mig om tävlingar. Varmt välkomna och hoppas ni stannar! <3 KONTAKT: zandra_svantesson@hotmail.com

RSS 2.0