Mors dag (Söndag 25/5)!

Min 1:a morsdag!
 
 
Idag är det morsdag! Och Rickards föräldrar hade bokat bordLumber & Karle i Kvänum!
 
 
Vi hade bord klockan 13:00. Så vi möttes upp hemma hos dem innan, där även Rebecka (Rickards syster) med pojkvän var.
Milo fick en pytteliten hink med pyttesmå tillbehör (spade, kratta, sandformar osv), såå sött litet setatt ha och leka med hemma hos farmor & farfar
 
(Bild lånad från google).
 
 
Milo var jättesnäll hemma hos dem Men sen i bilen på vägen till Kvänum, började han krångla jätte mycket!
(tur att vi åkte i egen bil)! Han skrek så han började hyperventilera och vi fick stanna intill vägen för att försöka lugna honom! Vi provade med mat, vi gick lite, vi tittade lite på hästarna.. Men ingenting fungerade!!
 
Innan han började skrika sådär mycket, satt han och kliade sig jättemycket i ögonen, samt drog sig över näsan hela tiden, också gnällde han samtidigt.. Ja sa till Rickard att det ser ut som att han har svårt att få luft, och att det kliar jättemycket i ögonen Han betedde sig verkligen jättekonstigt(!), och sedan började han skrika i ren panik!!
 
Var det jag som bara inbillade mig? Eller var det så? Var det en allergisk chock från något? Han höll ju på med hundarna hemma hos Rickards föräldrar.. Men då borde han väl även reagera på våran hund? Kan det vara pollen som ställer till det? Men då borde han väl få rinniga ögon och näsa?
 
Åh, det är så jobbigt när något sådant händer! Eftersom dem inte kan svara på vad som är felet! Man känner sig så hjälplös, och det gör så ont i mamma-hjärtat när man ser sitt barn så ledset 
Älskade unge!
 

 
Väl där borta på restaurangen fortsatte han att krångla! Så jag och Rickard gick ifrån, och tog en promenad tillsammans - i hopp om att han skulle somna! Men icke.. Efter ett bra tag började han tillslut lugna ner sig i alla fall! Vi gav honom lite middag och bytte blöjan igen, innan vi gick tillbaka.
 
Tur att det dröjer så mellan alla rätter haha. (I vanliga fall brukar man bli tokig för att det tar så lång tid! Speciellt om man har små barn som har svårt att sitta still).
Först kommer drickan .. Väntetid.. Så kommer förrätten.. Väntetid.. Sen middagen.. Väntetid.. Och slutligen efterrätt!!
 
Hur som helst, förrätten (Skaldjurstoast toppad med löjrom) åt vi när alla andra hade ätit upp, pga att vi var ute (men den var precis lika god för det, mums!!). Varmrätten (Oxfilémedaljonger med murkelsås serverat med grönsaker och potatiskroketter) åt vi i skift(Och nej, jag har inte världens bästa minne, utan kollar just nu in matsedeln på hemsidan för att minnashehe). Först åt Rickard (medans jag var ute med gnällis), och sen när han hade ätit upp lekte han med Milo medans jag fick äta i lugn och ro Under efterrätten (Tårtbuffé) som avnjöts ute, under ett stoort parasoll, i det underbara vädret (strålande sol och 20+)! Var han sitt gamla vanliga goa jag igen, och satt nedanför oss och lekte fint  
 
Hittade ingen bild från restaurangens uteservering. Så detta är en annan, bild lånad från google.
 
 
Anledningen till att jag är så dålig på att ta kort, när jag är ute med några andra än familjen.. Är för att alla vill inte vara med på internet! Och det är lag på att fråga personen först, om det är okej - innan man publicerar en bild på någon? Och om man frågar på plats, kanske personer som egentligen inte vill, inte vågar "säga ifrån".. Också blir dem irriterade i efterhand i stället (för ja, det hände en nära vän till mig, och det slutade med att hon blev "stämd", så det är därför jag är så kinkig när det gäller sånt), haha. Så därför är det bättre att göra som så, att: 
Om ni tycker det är helt okej, och vill synas på min blogg, är det bara att hojjta till, så fixar vi detta haha. För minnena blir ju så mycket finare/roligare, om personerna i fråga är med 
 
Jag & Milo

 
Efter all mat, var vi sugna på att hitta på någonting mer! Man vill ju ingenting annat än att vara utomhus, och njuta av värmen en sånhär dag! Det slutade med att vi åkte till 2 stycken second hand-butiker! haha. Den 1:a butiken tyckte jag om, då dem hade kläder! Hittade en klänning (rosa tubtopp/fodral från Gina tricot, 15kr), samt en jättefin tröja, 10kr! (sen blev det även 3st filmer - 1 till Rickard, och 2 till Milo).
Det 2:a stället var dock inte riktigt i min smak, då det var gamla, antika, dyra saker!
Men Milos farmor var gullig, och köpte en liten tavla där till hans rum
 
 

När vi skulle gå ut ur butiken får Rickards pappa syn på en silvrig mops!
- Titta vilken ful hund, sa han då.
- Nee, dem är ju jätte söta(!), sa jag.
(Mops är en av mina största favorit hundraser).
Sen när jag gick, hade han gett Rickard 2st 20:or,
så att han skulle köpa den mopsen till mig!
Så himla fint gjort verkligen! Blir helt rörd!! Tack!!
 
Den är mycket finare i verkligheten, då jag inte fick till någon bra bild!
 

På vägen hem sen, hade jag & älsklingen bestämt oss för att handla mat. Det fick bli Maxi.
Råkade även slinka ner en liten korg med jordgubbar
På vägen ut vart jag så trött efter dagens alla roligheter, så köpte med mig en kaffe (latte) i från kaffeautomaten. Har aldrig provat den förut, men blev helt klart en ny favorit, som jag kommer återkomma till många många gånger framöver! Såå god, och endast 5kr! Tummen upp för det!

Nu vart det kväll.. Klockan var väl typ 18:00. Men vädret var fortfarande helt underbart! Ni vet en såndär varm sommarkväll, då alla sitter ute och njuter, med en glass i handen
 
Så när vi kom hem till oss, fortsatte vi kvällen utomhus där (jag, älsklingen och vårat lilla hjärta)!
Vi tog en kvällspromenad med hunden, busade i trädgården, fotade, åt jordgubbar och jag kände mig bara så lycklig! NU ÄR SOMMAREN HÄR!!!
 
 

Zandras Nya Dagbok

Namn: Zandra. Ålder: 28. Bor i ett hus på landet, med min Rickard 30 år {blev tillsammans februari 2003} och våra söner Milo 3 år {född 9 juli 2013} & Milton 1,5 år {född 13 april 2015}. Intressen: inredning, barnkläder, shopping, resor & utflykter, djur, matlagning m.m. Jag är utbildad djurvårdare, men är just nu mammaledig. Jag blir så glad när du lämnar en kommentar, och svarar på alla jag får! Jag gör gärna länk-byten, och ni får gärna tipsa mig om tävlingar. Varmt välkomna och hoppas ni stannar! <3 KONTAKT: [email protected]

RSS 2.0